Društvo

Ko je odgovoran za đubre koje se gomila: građani ili komunalna inspekcija?

Građani upozoravaju na stvaranje divlje deponije u prolazu iza Maxija, na Bulevaru Nemanjića. Đubre je raspoređeno u dve gomile koje svakim danom sve više rastu i prete da se prošire, upozoravaju zabrinuti građani. U JKP "Mediana" obećavaju da će očititi prostor u toku dana.

“Često prođem ovuda da skratim put. Jako je prljavo. Đubre se gomila i svakim danom ga je sve više. Preko puta je park u kome se igraju deca, pa zar da se igraju u blizini deponije”, kaže jedna sugrađanka.

 Za gomilanje đubreta i stvaranje deponije krivi su građani koji bacaju đubre gde stignu, komunalna inspekcija koja ne kontroliše i ne kažnjava i na kraju oni koji su zaduženi za čistoću u gradu, smatra sagovornica.

Poslali smo pitanja komunalnoj inspekciji u Gradskoj opštini Medijana i odgovori se očekuju.

Stanari ovog bloka sa kojima je novinarka razgovarala, ističu da su u blizini dva kontejnera, ali i pored toga prolaznici biraju da otpad bace van njih. “Sramota! Bacaju đubre gde stignu ne obazirući se pritom na ljude koji tu svakodnevno prolaze, na decu koja se igraju, na stanare okolnih zrada, na zagađenje okoline”, kazao je jedan sugrađanin.

On dodaje da je svoju decu, a onda i unuke učio da čuvaju okolinu i da ne bacaju otpad gde stignu, već samo na mestu koje je za to predviđeno.

Savesni građani su na ovaj problem ukazali i putem fejsbuk grupe In Niš we don’t say. Građani komenatrišu da je sramota što nam je grad toliko prljav i da sem neogovornih građana nadležni  snose deo odgovornosti.

“To sve treba da počisti komunalna milicija svojeručno da bi ih naučili da rade svoj posao da čuvaju ovaj grad od nekulturnih građana. Ponavljam samo kazne ovo mogu da spreče kultura ne”, glasi jedan od komenatara. “Bruka i sramota. Nemamo svest o tome da nas truje to nase smece”, piše u komentarima. Građani predlažu strože kazne za oni zagađuju okolinu: novčanu kaznu i društveno koristan rad.

U JKP “Mediana” kažu da će postali ekipe na teren i da će otpad biti uklonjen u toku dana, ali da je to samo privremeno rešenje jer građani moraju da postupaju odgovorno prema životnoj sredini.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 1 minut

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 58 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 55 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 50 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend