Društvo

Konferencija “Kako se menja svet” namenjena mladima u subotu u Nišu

Foto: Organizacija "Nauči me"
U subotu, 2. aprila, u prostorijama hotela Ambasador održaće se konferencija "Kako se menja svet" namenjena predstavnicima društveno odgovornih kompanija, organizacija mladih i za mlade i pojedincima zainteresovanim za razvoj omladinskog preduzetništva. Konferencija se održava u periodu od 11 do 16č.

Iz organizacije “Nauči me” navode da su se vodili idejom da na konferenciji predstave značaj razvoja preduzetništva kao načina sticanja veština za uspeh u 21. veku.

“Cilj konferencije je da mladi preduzetnici – srednjoškolci koji su tokom prethodnih 6 meseci učestvovali u Youth Innovation Center programu i predavači iz različitih industrija koji se bave obrazovanjem na drugačiji način omoguće sveobuhvatno sagledavanje značaja podsticanja preduzetnosti i preduzetničkog načina razmišljanja za mlade i njihovo dalje obrazovanje i razvoj”, navode organizatori.

Na konferenciji će se diskutovati o dve važne teme. Prva se odnosi na “Obrazovanje za 21. vek”, gde će, između ostalog, biti reči o tome zašto se kvalitet obrazovanja i privrede unapređuju uporedo, dok je druga tema vezana za  “Omladinsko preduzetništvo”.

“Konferencija Kako se menja svet predstavlja završni događaj edukativnog dela Youth Innovation Center programa na kojem će 9 najmotivisanijih učesnika programa predstaviti svoje društveno-odgovorne biznis ideje i takmičiti se za finansijsku i edukativnu podršku sponzora za njihovu dalju realizaciju”, navode u saopštenju.

Najavljuju dva interaktivna predavanja, prezentacije preduzetničkih ideja srednjoškolaca, kao i networking ručak.

Posetioci konferencije će moći da glasaju za najbolju omladinsku preduzetničku ideju, a svi zainteresovani mogu rezervisati mesto putem sajta.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 1 minut

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 58 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 54 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 50 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend