Društvo

Konferencija „Kako se menja svet“ namenjena mladima u subotu u Nišu

Foto: Organizacija "Nauči me"
U subotu, 2. aprila, u prostorijama hotela Ambasador održaće se konferencija "Kako se menja svet" namenjena predstavnicima društveno odgovornih kompanija, organizacija mladih i za mlade i pojedincima zainteresovanim za razvoj omladinskog preduzetništva. Konferencija se održava u periodu od 11 do 16č.

Iz organizacije „Nauči me“ navode da su se vodili idejom da na konferenciji predstave značaj razvoja preduzetništva kao načina sticanja veština za uspeh u 21. veku.

„Cilj konferencije je da mladi preduzetnici – srednjoškolci koji su tokom prethodnih 6 meseci učestvovali u Youth Innovation Center programu i predavači iz različitih industrija koji se bave obrazovanjem na drugačiji način omoguće sveobuhvatno sagledavanje značaja podsticanja preduzetnosti i preduzetničkog načina razmišljanja za mlade i njihovo dalje obrazovanje i razvoj“, navode organizatori.

Na konferenciji će se diskutovati o dve važne teme. Prva se odnosi na “Obrazovanje za 21. vek”, gde će, između ostalog, biti reči o tome zašto se kvalitet obrazovanja i privrede unapređuju uporedo, dok je druga tema vezana za  “Omladinsko preduzetništvo”.

„Konferencija Kako se menja svet predstavlja završni događaj edukativnog dela Youth Innovation Center programa na kojem će 9 najmotivisanijih učesnika programa predstaviti svoje društveno-odgovorne biznis ideje i takmičiti se za finansijsku i edukativnu podršku sponzora za njihovu dalju realizaciju“, navode u saopštenju.

Najavljuju dva interaktivna predavanja, prezentacije preduzetničkih ideja srednjoškolaca, kao i networking ručak.

Posetioci konferencije će moći da glasaju za najbolju omladinsku preduzetničku ideju, a svi zainteresovani mogu rezervisati mesto putem sajta.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

James Blunt
Za 3 minuta

So Long

James Blunt
Rare Earth
Za 7 minuta

Nice to Be With You

Rare Earth
Tananai
Za 10 minuta

Baby Goddamn

Tananai
Igor Vince feat Zoe Kida
Za 12 minuta

Reci

Igor Vince feat Zoe Kida
Imelda May, Noel Gallagher
Za 16 minuta

Just One Kiss Ft. Ronnie Wood

Imelda May, Noel Gallagher

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend