Društvo

Konkurs za subvencije za kupovinu bicikala kroz dve nedelje

Konkurs za kupovinu bicikala biće raspisan za dve nedelje, najavila je gradonačelnica Dragana Sotirovski. Prema njenim rečima građani će dobiti vaučer u vrednosti od 5.000 dinara, a za subvencije će moći da konkuriše samo jedan član porodice.

„Najavili smo i veliki poziv, koji će uslediti vrlo brzo, za jedno 2 nedelje, za naše sugrađane za subvencionisanje, odnosno kupovinu bicikala. Grad će pomoći sa vaučerima od po 5.000 dinara, a da li ćete vi kupiti bicikl od 5.000, 10.000 ili 15.000 dinara to zavisi od vas“ kazala je Sotirovski.

Dodala je da će novca biti za oko 1.000 građana, a uslov jee da samo jedan lan porodice može da se prijavi za subvencije.

Ova ideja zaživela je početkom godine kada je odlučeno da se novac koji u gradsku kasu stiže od naplate saobraćajnih kazni, umesto za dečja auto-sedišta, preusmeri u subvencije za kupovinu bicikala.

Tom prilikom je najavljena i rekonstrukcija i izgradnja biciklističkih staza, ali osim one kod “Delta planete” i na Bulevaru Nemanjića, i najave završetka staze kod Niške Banje, dalje se nije odmaklo.

Tek u cilju promocije biciklizma i zdravih stilova života   gradonačelnica je pre nekoliko dana podelila 54 bicikla učenicima osnovnih i srednjih škola koje su delegirale same obrazovne ustanove.

Ona je tada najavila da ove nedelje počinje obuka  za bicikliste, kao i da će četiri  osnovne škole dobiti poligone na kojima će učenici moći da uče i vežbaju kako se treba bezbedno ponašati u saobraćaju.

Iskoristila je gradonačelnica i tada priliku da najavi biciklističke staze i konkurs za kupovinu bicikala kako je to često činila od marta meseca, koristeći vremenske odrednice „uskoro“ i „vrlo brzo“, i tako sve od ranog proleća pa do kasne jeseni.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Deca Losih Muzicara
Za 3 minuta

Dozivotno Osudjen Na Ljubav

Deca Losih Muzicara
Gabriella Cilmi
Za 6 minuta

Sweet About Me

Gabriella Cilmi
Mr. Big
Za 10 minuta

Wild World

Mr. Big
Palehound
Za 13 minuta

Independence Day

Palehound
Melanie Martinez
Za 17 minuta

Void

Melanie Martinez

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend