Društvo

Konkurs za subvencije za kupovinu bicikala kroz dve nedelje

Konkurs za kupovinu bicikala biće raspisan za dve nedelje, najavila je gradonačelnica Dragana Sotirovski. Prema njenim rečima građani će dobiti vaučer u vrednosti od 5.000 dinara, a za subvencije će moći da konkuriše samo jedan član porodice.

„Najavili smo i veliki poziv, koji će uslediti vrlo brzo, za jedno 2 nedelje, za naše sugrađane za subvencionisanje, odnosno kupovinu bicikala. Grad će pomoći sa vaučerima od po 5.000 dinara, a da li ćete vi kupiti bicikl od 5.000, 10.000 ili 15.000 dinara to zavisi od vas“ kazala je Sotirovski.

Dodala je da će novca biti za oko 1.000 građana, a uslov jee da samo jedan lan porodice može da se prijavi za subvencije.

Ova ideja zaživela je početkom godine kada je odlučeno da se novac koji u gradsku kasu stiže od naplate saobraćajnih kazni, umesto za dečja auto-sedišta, preusmeri u subvencije za kupovinu bicikala.

Tom prilikom je najavljena i rekonstrukcija i izgradnja biciklističkih staza, ali osim one kod “Delta planete” i na Bulevaru Nemanjića, i najave završetka staze kod Niške Banje, dalje se nije odmaklo.

Tek u cilju promocije biciklizma i zdravih stilova života   gradonačelnica je pre nekoliko dana podelila 54 bicikla učenicima osnovnih i srednjih škola koje su delegirale same obrazovne ustanove.

Ona je tada najavila da ove nedelje počinje obuka  za bicikliste, kao i da će četiri  osnovne škole dobiti poligone na kojima će učenici moći da uče i vežbaju kako se treba bezbedno ponašati u saobraćaju.

Iskoristila je gradonačelnica i tada priliku da najavi biciklističke staze i konkurs za kupovinu bicikala kako je to često činila od marta meseca, koristeći vremenske odrednice „uskoro“ i „vrlo brzo“, i tako sve od ranog proleća pa do kasne jeseni.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Broken Bells
Za 2 minuta

Holding on For Life

Broken Bells
Adam Clayton & Lauren Mullen
Za 6 minuta

Mission Impossible

Adam Clayton & Lauren Mullen
Ekatarina Velika
Za 9 minuta

Iznad Grada

Ekatarina Velika
Negative
Za 14 minuta

Uspavanka

Negative
Oscar Benton
Za 18 minuta

Different Dreams

Oscar Benton

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend