Društvo

Kreativci iz čitave Srbije ujedinjeni u želji da pomognu Lazaru Ristiću

U Obrenovićevoj ulici, ispred Banke Dobročinstva, u petak je organizovan je humanitrani bazar za našeg sugrađanina, Lazara Ristića. Bazar traje do 16h.

Na bazaru su izloženi brojni kreativni predmeti od ukrasa za kuću, slika do magnetića, nakita i drugog.  “Humani ljudi iz čitave Srbije šalju svoje rukotvorine, slike, razne predmete i time se priključuju našoj misiji,” ističe Jasmina Blagojević, jedna od organizatorki.

Ispričala nam je da se i sama neretko lati četkice i boja, te se na bazarima često mogu naći i njene rukotvorine. “Volim da slikam, pravim nakit i druge kreativne predmete, iako nisam akademska slikarka, već samouka, ali imam potrebu da doprinesem zajednici i naj način pomognem deci da ozdrave.

Građani prolaze, zastanu i kupe nešto makar i simbolično kako bi pomogli dečaku. “Uvek zastanem kad vidim da se oragnizuje neki bazar ili nekakva humanitarna akcija”, kaže jedna sugrađanka. Dodaje da je i sama majka i da je rastužuje kad čuje da je neko dete bolesno.

Prema rečima Ivana Ristića, Lazarevog tate, dečak je operisan. “Doktori su nam kazali da je dobro podneo operaciju i da su učinili sve što je bilo do njih. Pred njim je sada period rehabilitacije, koji je prema rečima doktora jako važan da ponovo prohoda, ističe Ristić. Dodaje da su terapije dosta skupe i da je za njih neophodno izdvojiti 10.000 evra na mesečnom nivou.

“Primio je terapiju i dobro je reagovao na nju, ali je neophodno da se sa njom nastavi. Nedostaje nam još polovina sume za terapiju koju treba da primi narednog meseca, i za mesec dana nakon toga”, ističe. On je zamolio sve ljude koji su u mogućnosti da pomognu njegovom sinu to i učine slanjem SMS poruke na broj 1009 na 3030 ili izvrše uplatu na dinarski račun 160-6000000856684-12.

Lazar Ristić je prošle godine, pri skoku u bazen, zadobio teške telesne povrede 5. i 6. pršljena, otok kičmene moždine i kontuziju kičme. Nakon višemesečnog lečenja  otpušten je sa klinike u Beogradu sa dijagnozom kvadriplegija, fraktura pršljenova C5 i C6. Mladić je u potpunosti zavisan od drugih u svim dnevnim aktivnostima.

Prema procenama lekara, postoji mogućnost da ponovo stane na noge, ali je taj put dug i skup te se zbog toga se grupa humanih Nišlija još jednom ujedinila sa željom da pomogne svom sugrađaninu.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Paul Weller
Za 1 minut

Wild Wood

Paul Weller
Hillbilly Moon Explosion Featuring Mark Sparky
Za 4 minuta

Queen of Hearts

Hillbilly Moon Explosion Featuring Mark Sparky
Men I Trust
Za 7 minuta

Tailwhip

Men I Trust
Florence And The Machine
Za 11 minut

Hunger

Florence And The Machine
Jennifer Rush
Za 14 minuta

The Power of Love

Jennifer Rush

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend