Društvo IT

Lakše pronalaženje parking mesta uz Viber aplikaciju

Pronalaženje parking mesta neće biti tako zamorno jer su mladi programeri osmislili jednostavniji način. Uz pomoć Viber aplikacije korisnici će moći lakše da lociraju slobodno mesto i na taj načn uštede vreme.

Traženje mesta za parkiranje može često da oduzme mnogo vremena ali i strpljenja, pa je to i bila inspiracija mladim programerima iz Beograda i timu Ful Haus koji je osmislio aplikaciju za lakše pronalaženje slobodnog parking mesta. Njihova ideja pobedila je na ovogodišnjem Hakaton takmičenju, a JKP Parking servis objavilo je da će ideju realizovati u saradnju sa mladim inovatorima.

Hakaton takmičenje je, uz saradnju kompanije Rakuten Viber i uz podršku Parking servisa, organizovano maja meseca u Nišu.

JKP „Parking servis“ – Niš pružio je podršku talentovanim mladim programerima koji su imali za cilj izradu čet bota na plaformi Viber aplikacije uz korišćenje otvorenih podataka Grada Niša.

Timovi su imali zadatak da osmisle najfunkcionalnije i najoriginalnije rešenje na čijem će se unapređivanju raditi i ubuduće. Prvo mesto i nagradu od 1500 evra osvojio je programerski tim Ful Haus iz Beograda koji je radio na izradi čet bot rešenja za usluge javnog parkiranja. Njihovo rešenje bi korisnicima olakšalo pronalazak slobodnog parking mesta, obeležilo ga na mapi i omogućilo plaćanje usluge parkiranja.

Nakon samo mesec dana došlo je i do realizacije te ideje i JKP „Parking servis“  Niš može svojim korisnicima da predstavi svoj prvi četbot na Viber platformi pod nazivom Parking – Niš, saopšteno je iz ovog javno komunalnog preduzeća.

„Ovaj vid komunikacije putem Viber aplikacije omogućava korisnicima da u realnom vremenu pronađu najbliže slobodno parking mesto u Nišu. Četbot je dostupan na dva jezika, srpskom i engleskom i možete mu pristupiti potpuno besplatno putem QR koda na našem sajtu“, saopštio je JKP „Parking servis“ – Niš.

Četbot je softverski program koji simulira komunikaciju u realnom vremenu putem određene platforme za ćaskanje. Korisnik šalje određenu informaciju u vidu poruke ili već ponuđenih opcija u samoj aplikaciji, a četbot pruža unapred podešene odgovore.

Uputstvo za korišćenje Viber četbot aplikacije može se naći na sajtu www.nisparking.rs ili u Korisničkom servisu, ulica Generala Milojka Lešjanina 39 i pozivom na broj 018/517-778.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Darren Hayes
Za 2 minuta

Insatiable

Darren Hayes
Shakespears Sister
Za 6 minuta

Hallo

Shakespears Sister
Rick Astley
Za 10 minuta

Cry For Help

Rick Astley
Cars
Za 14 minuta

Drive

Cars
Teatar
Za 18 minuta

Smesko

Teatar

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend