Društvo

Lokalna fondacija Niš podržaće sedam projekata građana

Lokalna fondacija Niš podržaće sedam projekata koje su predložili građani. Na konkurs ove fondacije pristigla je 61 prijava, a selekcioni odbor je odabrao njih sedam, koje će novčano podržati. Projekte su predlagale formalne i neformalne grupe građana. Četiri projekta dolaze iz najveće niške opštine Medijana, dva iz Niške Banje, a jedan iz Panteleja.

Od 61 prijavljenog projekta, izdvojeno je 43 predloga projekta i prosleđeni su Selekcionom odboru na ocenjivanje. Nakon toga odabrano je njih sedam, koji će biti novčano podržani. Novac kojim se podupiru ovi projekti prikupljen je na već poznatim licitacijama Lokalne fondacije Niš.

Na prvom mestu se nalazi neformalna grupa “Omladina Gornje Studene” sa teritorije Niške Banje. Zatim slede drugi projekti projekti formalnih ili neformalnih grupa. To su: “Speak up” sa Panteleja, Udruženje zelene gradnje sa Medijane, neformalna grupa građana “Broj 6” iz Niške Banje, kao i grupa “Čaj…Odličan”, Stanari Ulice Filipa Višnjića 9 i “Čelik” iz Medijane.

Odluka je doneta u skladu sa propozicijama konkursa, ciljevima i vrednostima koje promoviše Lokalna fondacija Niš, uzimajući u obzir kvalitet, inovativnost, kreativnost i održivost predloženih projektnih ideja”, naveli su iz Lokalne fondacije. Rang listu možete videti ovde.

Od ukupnog broja prijava 33 su poslale neformalne grupe, a 28 registrovane grupe građana. Najviše predloga stiglo je sa teritorije GO Medijana (29) zatim iz GO Pantelej (12), iz GO Palilula 11 predloga, GO Niška Banja 7 predloga, a sa teritorije GO Crveni krst jedan predlog. Jedan predlog stigao je sa područja van teritorije pet gradskih opština u Nišu i nije razmatran u ovom ciklusu.

Konkurs koji je Lokalna fondacija Niš raspisala 5. marta trebalo je da pokrene pozitivne promene. Ideja je bila da Nišlije na taj način dobiju mogućnost da pokrenu te promene u svojoj ulici, naselju i gradu. Kako kažu iz ove organizacije, veliki broj poslatih ideja pokazuje da postoji interesovanje Nišlija da se aktiviraju i doprinesu pozitivnim promenama u zajednici.

Konkursi su otvoreni za aktivne građane sa teritorije svih pet gradskih opština u Nišu. Cilj je da tokom 2021. godine za podršku najboljim projektima građana bude raspoređeno ukupno 30.000 evra. Ceo ovaj projekat Lokalna fondacija Niš organizuje u saradnji sa Trag fondacijom.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 32 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 29 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 26 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 21 minut

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend