Društvo

Lokalna fondacija raspisala novi konkurs za podršku kreativnih ideja Nišlija

Lokalna fondacija je raspisala novi Konkurs za podršku ideja građana koji žele da doprinesu lokalnoj zajednici. Konkurs je otvoren do kraja meseca, a budžet je 18.000 evra.

Na konkurs mogu da se prijave registrovana udruženja i neformalne grupe koje pokreću i uključuju građane u svoje aktivnosti, zastupaju interese zajednice i deluju u Nišu. Kako se navodi u pozivu  podršku će dobiti najmanje šest manjih kao i četiri veće inicijative, a na raspolaganju će im biti od 120.000 do 350.000 dinara.

“Ovim javnim pozivom biće podržane inicijative koje doprinose razvoju Niša i povećanju kvaliteta života u zajednici, kao što su inicijative iz oblasti ulaganja u obrazovanje, podrške kulturi i umetnosti, unapređenja javnih prostora i razvoja sporta”,  navode iz Lokalne fondacije.

Zainteresovani mogu da se prijave popunjavanjem formulara koji se nalazi na linku. Konkurs je otvoren do 31. maja, a pristigle ideje građana razmatraće selekcioni odbor sastavljen od istaknutih pojedinaca iz oblasti biznis sektora, medija, organizacija civilnog društva i javnih institucija.

Rezultati konkursa će biti objavljeni 20. juna, nakon čega sledi potpisivanje ugovora. Krajnji rok za realizaciju ideja koje Lokalna fondacija bude podržala na konkursu je 20. decembar.

Podsetimo, na prethodna dva konkursa koja su realizovana u 2021. godini, LFN je već podržala 15 ideja formalnih i neformalnih grupa građana.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 52 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 49 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 45 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 41 minut

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend