Društvo

Lović: moguće da most bude završen u roku, Bane Jovanović kaže da od toga nema ništa

Foto: City Smart
Sadašnji direktor Direkcije za izgradnju grada Nebojša Lović rekao je da postoji sasvim realna mogućnost da se Tvrđavski most završi u roku, to jest do 31. maja ove godine. Branislav Bane Jovanović, bivši direktor Direkcije, a sadašnji predstavnik opozicije u Nišu, rekao je da nema šanse da se to desi.

Kako je rekao Nebojša Lović, Direkcija nije zadovoljna radovima koji su do sada obavljeni. Ipak, smatra da je nešto više od mesec dana sasvim dovoljno da se radovi privedu kraju.

“Firma je napravila dinamiku. Imamo obećanja da će završiti. Sasvim je moguće za tih mesec dana i više da se to završi jer je to dosta vremena za radove. Teži posao je završen oko fontane. Ostao je onaj ravni deo dole od centra prema mostu”, istakao je Lović i dodao da radnicima neće biti potrebno mnogo vremena. On je podvukao da je moguće da se radovi završe bez žurbe.

Međutim, bivši direktor Direkcije Bane Jovanović rekao je da od završavanja mosta do 31. maja “nema ništa”.

“31. maj je rok, ali od toga nema ništa. Nekvalitetno je urađeno, različita je nijansa granitnih ploča. Most se uopšte ne radi, nema radnika. To je odraz štelovanih tendera, a svi ćute”, naglasio je Jovanović. On takođe smatra da su fontane u gradu luksuz. Rekao je da je i protiv svetleće i protiv muzičke fontane jer se taj novac može pametnije trošiti.

Jovanović se osvrnuo i na to što nijedna firma iz Niša ne radi na većim projektima. Kaže da rade kao podizvođači kod gazde iz Beograda i pita se zašto je to tako. Naveo je da je posao mogla da dobije neka niška firma koja bi ga brže završila od firme iz Lazarevca.

Nijedan od direktora, ni sadašnji ni bivši, nije objasnio stručne razloge za svoje tumačenje. Inače, Lović je diplomirani inženjer građevine, dok je Jovanović diplomirani pravnik.

Podsetimo, radovi na centralnom gradskom trgu počeli su krajem juna 2019. godine. Kada se marta 2020. godine započelo sa rekonstrukcijom mosta rečeno je da će radovi biti gotovi za tri do četiri meseca. Kraj radova još uvek se ne nazire, a Urbana gerila je zbog toga upisala Tvrđavski most u Ginisovu knjigu rekorda u kategoriji Najduže trajanje rekonstrukcije mosta do 50 metara.

Sotirovski je ranije više puta najavljivala završetak radova. Firma “Bauvezen” imala je rok do kraja 2020. godine da radove i završi. Međutim, taj rok im je produžen do 1. maja ove godine. Tada je Sotirovski rekla da je firma gradila kovid bolnice i da im treba dati šansu. Pre nekoliko nedelja, Sotirovski je iznenada rekla da će ugovor sa tom firmom biti raskinut.

Najnovija informacija je bila da je rok produžen do 31. maja. Tada je gradonačelnica objasnila da nije u interesu Grada da produži radove, već da oni što pre budu završeni.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 32 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 29 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 25 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 21 minut

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend