Društvo

Majica džudiste Aleksandra Kukolja na licitaciji Lokalne fondacije Niš

Lokalna fondacija Niš (LFN) nastavlja serijal „Olimpijskih licitacija“ na kojima je u ponudi oprema srpskih sportista, učesnika ovogodišnjih Olimpijskih igara u Tokiju. Na drugoj po redu licitaciji nalazi se potpisana majica iz reprezentacije Srbije uspešnog džudiste Aleksandra Kukolja, koji je jedan od naših najvećih aduta za visok plasman.

Nakon što je na prvoj licitaciji prodata majica Zorane Arunović, reprezentativke u streljaštvu, sada je u ponudi majica džudiste Aleksandra Kukolja. Početna cena je 2.000 dinara. Nakon ove licitacije, u ponudi će biti i oprema drugih sportista koji predstavljaju Srbiju na Olimpijskim igrama. Licitacija je otvorena na Fejsbuk stranici LFN do 31. jula u 12 sati.

Iz organizacije navode da će sredstva prikupljena na ovim licitacijama, na drugim aktivnostima LFN, kao i kroz donacije pojedinaca i kompanija biće duplirana od strane Trag fondacije i vraćena lokalnoj zajednici kroz podršku najboljim idejama formalnih i neformalnih grupa građana u Nišu.

Aleksandar Kukolj, jedan od petoro srpskih džudista koji se takmiče na Olimpijskim igrama u Tokiju, nalazi se u najužem krugu favorita za osvajanje medalje u kategoriji do 100 kilograma. Srpski džudista je otišao u Japan u odličnoj formi, s obzirom na to da je početkom juna ove godine osvojio srebrno odličje na Svetskom prvenstvu u Budimpešti i time najavio visoke ambicije na najvećoj svetskoj smotri sporta. U svojoj bogatoj karijeri ima u kolekciji mnogobrojne medalje sa najvećih takmičenja. Osvojio je 2017. godine u Varšavi istorijsko prvo zlato za Srbiju na Evropskom prvenstvu, a tu godinu završio je i kao prvi na svetskoj rang listi u konkurenciji do 90 kilograma. Ovog leta se po drugi put nadmeće na Olimpijskim igrama, nakon što je učestvovao 2016. u Riju.

LFN se zahvaljuje Kukolju na podršci i svom snagom navija za njegov veliki uspeh u Tokiju.

Podsetimo, nedavno je tokom Evropskog prvenstva u fudbalu na LFN licitaciji bio dres fudbalske reprezentacije Srbije sa potpisom selektora Dragana Stojkovića Piksija. Posle uzbudljivog nadmetanja, pobednik je bio Mario Rosić, koji je ponudio 70.000 dinara.

Zahvaljujući podršci građana i društveno-odgovornih kompanija u ovoj godini LFN je do sada obezbedio sredstva za realizaciju sedam projekata građana u Nišu i oni su već uveliko angažovani i aktivni kako bi realizovali sve predviđene aktivnosti.

Najavljuju da će javnosti uskoro biti predstavljeni prvi rezultati rada podržanih grupa, a LFN priprema raspisivanje novog konkursa na kojem će aktivnim građanima u Nišu biti dostupno još 6.000 evra.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 56 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 53 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 49 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 45 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend