Društvo

Mališani sa Somborskog bulevara dobili prostor za igru, parkić izgrađen na mestu gde je trebalo da nikne zgrada

Foto: Nataša Stanković, predsednica GO Pantelej zvanična Fejsbuk stranica
Mališani koji žive na Somborskom bulevaru od danas će moći da se igraju u novoformiranom parkiću smeštenom u međublokovskom prostoru, omeđenom uicama Granca Vintera i Gospodske ulice. Igradja ovog parkića u sklopu kog se nalazi igralište sa mobilijarima koštalo je Opštinu Pantelej 600.000 dinara.

Predsednica Gradske opštine Pantelej Nataša Stanković objašnjava da je park izrgrađen na inicijativu stanara ovog naselja. “Na početnu inicijativu građana iz ovog dela naselja u saradnji sa gradonačelnicom došli smo do zajedničkog rešenja sa potencijalnim investitorom koji je na ovoj parceli trebal da napravi još jednu zgradu, da umesto toga ovde bude park”, kaže predsednica opštine Pantelej.

Dodaje da je to je bio prvi korak da ova parcela pređe u vlasništvo Grada “Bilo je potrebno da se izmene svi planski dokumenti i da umesto gradsko građevinskog zemljišta može da bude zelena parkovska površina“, ističe Stanković.

Ona objašnjava  da se u poslednjih godinu dana radilo na oplemenjavanju ove površine, sadnji različitog drveća i postavljenje sadržaja. “Mi smo iz sopstvenih sredsta izdvojili  600.000 dinara za izgradnju staze i podloge za mobilijar. Postavljen je i tartan pod kako bi igralište bilo sertifikovano i bezbedno za decu. Postavljene su i zaštitne ograde, a u narednim danima će park biti i osvetljen”, navodi Stanković.

Ivan Mihajlović direktor JKP “Mediana” objašnjava da će i mobilijar na Somborskom bulevaru ući u redovno održavanje. “Najpre smo uradili ozelenjavanje i sadnju drveća, a onda i gradnji ovog mobilijara. Dobili smo 281 mobilijar u gradu, koji će od danas ući u redovno održavanje JKP Medina“, kazao je Mihajlović.

Prema rečima nadležnih u planu je uređenje još jedne parcele, a postoji mogućnost da se napravi i obdanište za decu s obzirom na to da postoji veliki broj mališana koja žive u naselju.

Podsetimo, stanari Gornjomatejevačke ulice mesecima su protestovali tražeći uređenje naselja i stopiranje gradnje zgrade koja bi im oduzela sunce i zelenilo. Njihovi zahtevi su na posletku ispunjeni, nakon što je između Grada i inevstitora postignut dogovor o zamenskoj parceli.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 37 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 34 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 30 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 26 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend