Društvo

Marinini prijatelji sakupili više od 98.000 za njeno lečenje, humanitarne akcije se nastavljaju

Jedna od prethodnih akcija Foto: arhiva
Na humanitranom bazaru za našu sugrađanku Marinu Đorđević koja boluje od leukemije sakupljeno je više od 98.000 dinara. Bazar je održan na Lazarevu subotu u svetosavskom parku, a organizovali su ga Marinini prijatelji.

Bazar su organizovali Marinini prijatelji i to na Lazarevu subotu, kako kažu zbog simbolike koji ovaj praznični dan sa sobom nosi. Sama ponuda humanitranog bazara bila je raznovrsna, a odazvali su se brojni kretivci koji su donirali predmete kako bi pomogli našoj sugrađanki.

“Postavili smo čak tri štanda, a pored nezaobilaznih venčića koji se tradicionalno kupuju na ovaj dan, odeće, ukrasa, knjiga i nakita imali smo i nešto za najmađe jer je ovaj praznik njima i posvećen – štandove za oslikavanje lica”, kazala je Jefimija Aksentijević, jedan od organizatorki i dodaje da su građani zastajali bilo da nešto kupe ili ubace prilog u kutiju.

Sagovornica dodaje da će mladi nastaviti svoju humanu misiju kako bi pomogli drugarici da dobije najvažniju bitku. “U subotu smo sakupili 98.870 dinara, ali nedostaje još mnogo novca, nastavićemo sa našim aktivnostima, prganizovaćemo baraze, književne večeri i druge aktivnosti, kako bi sakupili sredtva i pomogli našoj Marini da ozdravi”, zaključuje Jefimija.

Marina Đorđević iz Niša boluje od akutne limfoblastne leukemije. Devojka  je primorana da pomoć potraži van granica naše zemlje radi presađivanja koštane srži što iziskuje puno novca.

Devojci za lečenje nedostaje još oko 160 hiljada evra, te porodica i prijatelji mole sve humane ljude da pomognu da se mladi život ne ugasi. Oni koji žele da pomognu Marini mogu poslati SMS sadržine 1220 na 3030, uplatom na dinarski račun: 160-6000001292667-11, devizni račun: 160600000129293289.

Podsetimo, nedavno su učenici 6. razreda OŠ “Mika Antić” pomogli Marini, naime oni su umesto poklona za 8. mart svojoj razrednoj novca uplatiti za  lečenje.ove devojke.  

Novac za njeno lečenje prikupljan je i na koncertu  Bajage i instruktora povodom praznika žena u Nišu, a Savez studenata Filozofskog fakulteta i Psihološko savetovalište za studente SKC-a organizovali su humanitarno predavanje na temu mentalnog zdravlja na kome je prikupljan novac za devojku.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 37 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 34 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 31 minut

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 26 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend