Društvo

Maturanti proslavili završetak srednje škole

Maturanti iz Niša proslavili su danas kraj srednje škole na amfiteatru, uz trubače i veselje. Njihova generacija je, kako kažu, ostala za mnogo toga uskraćena pa im ovu proslavu ne mogu zabraniti.

Još jedna generacija je obeležila kraj srednjoškolskog doba na Keju Kola srpskih sestara. Srednjoškolci iz cele Srbije pamtiće prethodnu godinu po onlajn predavanjima, ukinutim ekskurzijama i neproslavljenim osamnaestim rođendanima, pa su na ovaj način želeli da, prema njihovim rečima, barem kraj škole proslave kao njihovi prethodnici.

Na Dan mladosti ovi mladi ljudi proslavljaju kraj možda najlagodnijeg dela života. Pomalo nesiguni u to šta ih čeka, podeljenog su mišljenja oko toga da li svoje školovanje žele ili ne žele da nastave u Srbiji.

„Forsirani smo da već neko vreme razmišljamo o tome iako mi odlažemo te odluke za zadnji čas i već mi je dosadilo da pričam. Ja ću otići u inostranstvo to je već gotova priča. Na osnovu onoga što sam pričao sa drugima verujem da veliki broj planira da ode odavde što da bi nastavilo školovanje ili završilo master“, kazao je za City Smart radio jedan niški maturant.

Oni koji su već otišli su, prema njegovim rečima, zadovoljni i ne planiraju da se vrate u bliskoj budućnosti, a oni koji se spremaju da odu su zbog toga srećni.

„Svi se spremaju i raspoloženi su oko toga, tako da je to jedna lepa vest“.

Što se okupljanja tiče, mladi se jesu uželeli žurki, ali su i shvatili da im nisu od presudnog značaja već i da mogu da budu sami. Ipak, svi su bili odlučni da ovu žurku ne treba propustiti.

„Drago nam je što se ovo dešava i što će se dešavati ukoliko sve bude okej sa epidemiološkom situacijom“, rekao je.

„Volela bih da upišem fakultet u Beogradu i to mi je jedini cilj. Ne plašimo se epidemije i uželeli smo se okupljanja“, kratko je prokomentarisala srednjoškolka.

Njihova drugarica je odlučna u tome da svoje školovanje nastavi u Srbiji.

„Već dugo mi je želja da se bavim medicinom tako da se spremam  već neko vreme za Medicinski fakultet. Volela bih da ostanem ovde više nego da odem u inostranstvo. Drago mi je da je moja generacija dobila barem neko slavlje s obzirom na to da smo izgubili i proslave osamnaestih rođendana i ekskurzije. Kada bi nam još neko zamerio ili ostavio komentar na Fejsbuku ili Tviteru, samo bi nam još to falilo. Zaslužili smo i te kako“, poručila je.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Turtles
Za 0 minuta

Happy Together

Turtles
Elektricni Orgazam
Za 3 minuta

Debela Devojka

Elektricni Orgazam
Plejboj
Za 5 minuta

Superstar

Plejboj
Babe
Za 10 minuta

Mirko I Marina

Babe
Will Young
Za 14 minuta

Light My Fire

Will Young

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend