Društvo

Među potencijalnim plivačima koji će u sredu plivati za Časni krst i jedna žena

Foto: GO Medijana
Bogojavljensko plivanje održaće se u sredu 19. januara s početkom u 12h na otvorenom bazenu Sportskog centra "Čair", bez prisustva publike.

Iz opštine Medijana kažu da je ove godine vladalo veliko interesovanje i da se za Bogojavljensko plivaje prijavilo 35-oro plivača među kojim je i jedna žena.

“Među 35 prijavljenih potencijalnih plivača, nalazi se i jedna žena, a plivaće i po jedan predstavnik Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova PU-Niš, Žandarmerije i Sektora za vanredne situacije”, kažu u Opštini.

Devetnaest plivača će dobiti priliku da prvi stignu do Časnog krsta i osvoje titulu Bogojavljenskog viteza.

“Kao simbol datuma praznika, koji na ovaj način proslavljamo, prvih 19 takmičara, koji prođu zdravstvenu kontrolui dobiju zdravstvenu potvrdu o psiho-fizičkoj spremnosti, moći će da učestvuju uplivačkom nadmetanju za Časni krst”, navode iz Opštine.

Pobednik Bogojavljenskog plivanja, dobiće novčanu nagradu od 30 hiljada dinara, lovorov venac, zlatan lanac i privezak, a za sve učesnike obezbeđene su prigodne nagrade.

Uz svečani stroj pripadnika Žandarmerije, ceo događaj biće propraćen simboličnim letom golubova, koji će biti pušteni pre samog početka takmičenja.

Podsetimo, poslednjih godina plivanje za Časni krst održava se u otvorenom bazenu na “Čairu” na Bogojavljenje, 19. januara, u organizaciji Gradske opštine Medijana.  Prošle godine je titulu “Bogojavljenskog viteza” poneo policajac, Miloš Čičić.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 12 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 9 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 6 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 1 minut

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend