Društvo

Među potencijalnim plivačima za Časni krst i četiri žene

Devetnaestoro takmičara, među kojima i četiri žene, plivaće za Časni krst na otvorenom bazenu Hale "Čair" u petak 19. januara od 12 časova. Najstariji prijavljeni učesnik ima 54 godine, a dvoje najmlađih 18 godina.

Za ovogodišnje Bogojavljensko plivanje prijavilo se 38 učesnika, a prvih 19, koji dobiju zdravstvenu potvrdu o psiho-fizičkoj spremnosti, moći će da učestvuju u plivačkom nadmetanju za Časni krst. Među prijavljenim potencijalnim plivačima, plivaće i po jedan predstavnik Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova PU-Niš, Žandarmerije i Sektora za vanredne situacije.

„Pored simboličnog broja učesnika, za Bogojavljenski krst plivaće i četiri pripadnice lepšeg pola, od kojih jedna ima 18 godina, koliko ima još jedan učesnik, te su njih dvoje najmlađi takmičari ovog plivačkog nadmetanja“, kažu iz Opštine Medijana.

Najstariji učenik ima 54 godine i jedan je od dvojice takmičara koji po 9. put pliva za Časni krst, dok su najmađi učesnici momak i devojka od po 18 godina.

Uz svečani stroj pripadnika Žandarmerije, ceo događaj biće propraćen simboličnim letom golubova, koji će biti pušteni pre samog početka takmičenja. Pobednik Bogojavljenskog plivanja, dobiće novčanu nagradu od 50 hiljada dinara, lovorov venac, zlatan lanac i privezak, a za sve učesnike obezbeđene su prigodne nagrade.

Najveća niška opština, ovu manifestaciju organizuje u saradnji sa Niškom eparhijom, Sportskim centrom „Čair“, Ronilačkim klubom NAISSUB, Udruženjem golubara „Car Konstantin“ i drugim ustanovama i institucijama. Organizatori napominju da će osim plivača, i ove godine u vodi će biti i članovi kluba NAISAB (NAISSUB) iz Niša, koji će voditi računa o bezbednosti učesnika manifestacije.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Womack & Womack
Za 0 minuta

Teardrops

Womack & Womack
Hollies
Za 5 minuta

He Aint Heavy Hes My Brother

Hollies
Nina Simone
Za 9 minuta

My Baby Just Cares For Me

Nina Simone
Ekatarina Velika
Za 12 minuta

Pored Mene

Ekatarina Velika
Tam Tam
Za 18 minuta

Jockey

Tam Tam

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend