Društvo

Memorijalno-humanitarni koncert “Jovanovo sunce” za malu Tašu

foto: arhiva City Smart
U znak sećanja na tragično nastradalog Jovana Veselinovića u dvorištu Univerziteta održaće se humanitarni koncert 17. avgusta, a sav prihod je namenjen Taši Vučković koja boluje od tumora.

Da i tužni i tragični događaji mogu da budu podsticaj za neke lepe dokazuje koncert koji će biti održan u čast Jovana Veselinovića, gde će sav novac biti usmeren za lečenje dvogodišnje devojčice Taše Vučković. Koncert će se održati u utorak, 17. avgusta u dvorištu Univerziteta u Nišu, u organizaciji udruženja Štek House i benda Hazel, čiji je Jovan bio član.

U znak sećanja na svog prijatelja i kolegu Jovana, na memorijalno-humanitarnom koncertu nastupaju niški bendovi Hazel, Dexter, Gora, Voodoo i beogradski sastav Lisilo.

Podsetimo, telo Jovana Veselinovića je nakon četiri dana potrage pronađeno na gradilištu u ulici Branka Krsmanovića u Nišu.

“Jovan je bio mlad momak pun snova i želja, umetnička duša, maturant niške umetničke škole i bubnjar u niškom bendu Hazel. Sa bendom je osvajao brojne nagrade i svoj grad uvek predstavljao u najlepšem mogućem svetlu na festivalima u Srbiji i regionu”, podsetili su iz organizacije i pozvali sve da zajedno pomognu da se život  dvogodišnjakinje ne ugasi.

Iz organizacije najavljuju da će koncert početi u 19 časova. Ulaznice se neće naplaćivati već će svi koji budu želeli da posete koncert, moći da, prema svojim mogućnostima, doniraju novac u kutiji na ulazu u dvorište Univerziteta.

Sav prikupljeni novac biće uplaćen banci Dobročinstva za lečenje dvogodišnje Taše Vučković iz Žitorađa kojoj je hitno potrebna operacija tumora zadnje lobanjske jame.

Zbog poštovanja epidemioloških mera, broj posetilaca biče ograničen na 500 ljudi.

Majka preminulog dečaka apeluje da do Jovanovog koncerta svi pošalju sms poruke za Tašu na broj 1075 na 3030.

“Za njen život! Za njeno zdravlje! Za njeno detinjstvo! Za miran san njene porodice! Za Jocinu dušu”, poručila je.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 54 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 51 minut

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 47 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 43 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend