Društvo

Meštani Brzog Broda i čelnici grada ponovo za istim stolom, Grad obećava pomoć, meštani traže konkretna rešenja

Meštani Brzog Broda koji se protive izgradnji dalekovoda u tom naselju sastali su se sa čelnicima gradske vlasti u petak i predstavili im studiju uticaja na životnu sredinu koju je izradio profesor sa Fakulteta zaštite na radu. Nova studija kojom je stručnjak ukazao na brojne nepravilnosti i propuste prethodne studije, biće prosleđena nadležnim institucujama na dalje procesuiranje, dogovoreno je na sastanku. Međutim, dok se konkretno rešenja ne pronađe, građani nastavljaju sa protestima.

Čelnici grada ponovo ističu da su smao posrednici između građana i Elektromreže Srbije koja gradi dalekovod, kao i da je svima u interesu da se problem što pre reši jer su obe strane u pat poziciji.

„Ponovo smo razgovarali sa meštanima Brzog Broda. Sada nam je zajednički cilj da nam nadležne službe pre svega Ministarstva za zaštitu životne sredine pojasne strateriju koju su radili, tako da ćemo zajedno sa našom Upravom za imovinu i svim ostaim komisijama koje su učestvovale u izradi tog dokumenta da dobijemo najosnovnije informacije, a onda sa EMS-om da napravimo korak dalje i vidimo kako ćemo da izađemo iz tog veliko problema“, objašnjava gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Dodaje da je  interesu obe strane da se problem što pre reši, ali ne po cenu zdravlja građana: „Nama je energestska stabilnost Grada i uopšte ovog dela Srbije jako važna, ali mne pos svaku cenu i  po cenu zdravlja ljudi“, kaže gradonačelnica.

Meštani Brzog Broda sa druge strane ne odustaju od protesta, jer kako kažu traže da konkretno rešenje, a ne obećanja. Najvaljuju novi protest u toku nedelje, o čemu će kako kažu javnost biti blagovremeno obaveštena i poručuku da traže samo jedno da dalekodo prođe podzmenim putem kao u ostalim delovima grada.

Podsetimo, protesti meštana počeli su pre nešto više od mesec dana, a prethodila su im dva sastanka sa čelnicima lokalne vlasti i Elektromreža Srbije, na koje mediji nisu bili pozvani. Međutim sastanci nisu imali efekta jer do prihvatljivog rešenje za obe strane nisu došli.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Peter Gabriel
Za 1 minut

Sledge Hammer

Peter Gabriel
Paul Mccartney
Za 5 minuta

Live And Let Die

Paul Mccartney
Kovacs
Za 9 minuta

Love Parasite

Kovacs
Maneskin
Za 12 minuta

Feel

Maneskin
Alfie Templeman
Za 15 minuta

Colour Me Blue

Alfie Templeman

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend