Društvo

Meštani Brzog Broda nastavljaju sa protestima protiv izgradnje dalekovoda, naredno okupljanje zakazano za sutra

Meštani Brzog Broda okupiće se na protestu protiv izgradnje dalekovoda u utorak 20. septembra od 18h sati ( kod kružnog toga u centru naselja). Od nadležnih zahtevaju da se projekat izmeni i dalekovod izgradi podzemno, umesto nadzemno kako je planirano.

Stanovnici ovog niškog naselja okupiće se po treći put na protestu kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog izgradnje dalekovoda u blizini škole i igrališta, koji će kako kažu, ugroziti zdravlje najmlađih.

Od nadležnih s toga zahtevaju, da se projekat izmeni i da umesto nadzemnim, dalekovod prođe podzemnim putem kako je to ranije učinjeno u drugim delovima grada. Poručuju da neće odustati od svojih zahteva sve dok ne budu uvaženi i da će se protesti nastaviti i u narednim nedeljama ili dok se ne pronađe prihvatljivo rešenja za obe strane.

Muči ih takođe i dalekovod u Pustorečkoj ulici, koji će kako kažu građani proći na svega par metara od stambenih objekata, te se boje zračenja i zato traže da se ponove merenja i analize.

Meštani su se, inače sa nadležnima sastali dva puta, ali do prihvatljivog rešenja za obe strane nisu došli. Kada su radovi nastavljeni oni su izašli na ulice, ali i pored velikog broja nezadovoljnih građana koji se iznova okupljaju pomaka za sada nema.

Komentarišući protest meštana Brzog Broda, gradonačelnica Dragana Sotirovski je nedavno kazala da Grad ne može da učini ništa  jer je reč o državnom projetku od ogromne važnosti za energetsku stabilnosti kao i da je Ministarstvo zaštite životne sredine uradilo studiju uticaja koja je pokazala da je sve u redu.

Ona je tom prilikom dodala je da je jedino što Grad  može da učini za meštane da igralište i zelenu površinu gde će proći dalekovod izmesti sa druge strane gradske parcele. Meštani međutim ne žele da se igralište izmesti već da se projekat izmeni.

Podsetimo, meštani Brzog Broda su se poslednji put okupili na protestu prošlog četvrtka kada su na sat vremena blokirali Bulevar Svetog cara Konstantina. Protest je protekao mirno, a obezbeđivala ga je policija.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 58 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 54 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 51 minut

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 47 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend