Društvo

Meštani Čamurlije poručuju nadležnima da usmena obećanja nisu dovoljna da protest utihne

Foto: građani
Blokada Čamurlijskog puta se nastavlja iako su iz JP"Puteva Srbije", građane kontaktirali putem telefona i kazali im da su ekipe izašla na teren i da inžinjeri ovog javnog preduzeća rade na projektu. Meštani međutim ne veruju u obećanja nadležih, posebno ona za koje, kako kažu, ne postoji pisani trag i traže od da urade nešto konkretno kako bi sprečili dalje nesreće na ovom putnom pravcu.

Žitelji Čamurlije ističu da usmeni odgovor koji su im uputili iz “Puteva Srbije” nije dovoljan da prekinu sa blokadom puta, jer nema pisanog traga da je obećanje ikada i dato, a nema ni konkretnih rokova pa čak ni naznaka kada će radovi početi i na šta će se odnositi. Ne kriju bojazan da će sve ostati na obećanjima i da će njihovi i životi njihove dece biti ugriženi.

“Mi smo dobili usmeni odgovor iz Puteva Srbije da su nadležne službe izlazile na teren da vide šta je potrebno uraditi kao i da njihovi inžinjeri rade na projektu, iako je to kako su nam rekli, to obaveza lokalne samouprave na čijoj teritoriji se put nalazi”, priča Bojan Ilić meštanin i dodaje usmena obećanja bez konkretnih rokova nisu dovoljna da protest utihne.

Ilić ističe da će se blokade puta nastaviti i narednih dana u periodi od 18 do 19 sati, sve dok nadležni meštanima ne pokažu opiljiv dokaz da će svoje obećanje i ispuniti i sprečiti da se na tom putnom pravcu i dalje dešavaju nesreće.

Građani zbog toga traže postavljanje ležećih policajaca, pešačkog prelaza, znak za ograničenje brzine i naseljeno mesto, kako bi se izbegli udesi koji su kako kažu na ovom putnom pravcu česti, a neki su za posledicu imali i fatalan ishod.

Podsetimo, poslednja nesreća na ovom putu dogodil se pre više od nedelju dana kada je automobil udario i teško povredio petnaestogodišnjeg dečaka.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 22 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 19 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 15 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 11 minut

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend