Društvo

Meštani Čamurlije se izborili za svoje zahteve: postavljena saobraćajna signalizacija i ležeći policajac

Foto: S.I.
Nakon višendevnih blokada Čamurlijskog puta, ispunjeni su zahtevi meštana. Postavljena je saobraćajna signalizacija, ležeći policajac i obeležen pešački prelaz.

Meštani Čamurlije su se nakon osmodnevnih blokada puta sastali sa čelnicima gradske vlasti koji su im obećali da će biti njihovi zahtevi biti uvaženi. Građani su tada odlučili da privremeno zamrznu proteste do ispunjena zahteva.

JP „Putevi Srbije“ u čijoj nadležnosti je i regionalni put koji su meštani Čamurlije danima blokirali ispunio je njihove zahteve i obezbedio ovu vrlo frekventnu saobraćajnu deonicu.

„Nakon višegodišnje borbe naši zahtevi su ispunjeni. Postvaljeni su saobraćajni znaci za ograničenje brzine i naseljeno mesto, ležeći policajac, obeležen je pešački prelaz. Put je sada obeležen, a pešaci bezbedniji, jer će i sami vozači sada morati da budu pažljiviji“, kaže Svetlana Ilić, predsednica Saveta građana Čamurlija.

Ilić dodaje i da ih očekuje još jedan sastanak u Gradskoj kući u sredu 8. juna u 8 sati na kome će sa čelnicima grada razgovarati o produžetku autobuske linije broj 3 od jeseni, kao i o izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže u njihovom selu.

Podsetimo, poslednja nesreća na ovom putu dogodila se pre dve nedelje kada je automobil udario i teško povredio petnaestogodišnjeg dečaka, a građani izašli na ulice za zahtevom za postavljanje ležećih policajaca, pešačkog prelaza, znaka za ograničenje brzine kao i znaka  za naseljeno mesto. Protest meštana podržali su i članovi nekih opozicionih partija.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Zoster
Za 0 minuta

Covjek Zvani Cinjenica

Zoster
Sia
Za 4 minuta

Courage to Change

Sia
Elle & the Pocket Belles
Za 7 minuta

Swingin' Together

Elle & the Pocket Belles
Nek
Za 10 minuta

Lleno De Energia

Nek
Marc Anthony
Za 13 minuta

I Need to Know

Marc Anthony

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend