Društvo

Ministarka Grujičić: U kritičnom stanju dva učenika i troje povređenih kod Mladenovca

Foto: Pixabay
Tri osobe povređene u tragediji koja se dogodila u okolini Mladenovca nalaze se u kritičnom stanju, kao i dvoje učenika iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", kazala je ministarka zdravlja Danica Grujičić.

Kako je ministarka Grujičić izjavila povređeni su u stabilnijem stanju, dok su neki od njih već otpušteni na kućno lečenje. Takođe je napomenula da dvoje povređenih iz pucnjave u školi naredne nedelje očekuju ortopedske operacije.

Prethodno je govoreći za Radio – televiziju Srbije direktor Kliničkog centra Milika Ašanin objasnio da je četvoro žrtava iz tragedije koja se u petak dogodila kod Mladenovca u potpuno dobrom stanju. Dodao je da su ostale povređene osobe kod Mladenovca sa najtežim povredama, ali da se nalaze pod stalnim nadzorom lekara i da se nadaju dobrom ishodu. Ašanin je napomenuo da nastavnica i dvoje povređenih učenika nalaze u dobrom stanju.

Ministarka Grujičić je napomenula da će u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ biti dvoje neuropsihijatara za decu kao i dva psihijatra za odrasle, koji će razgovarati sa roditeljima, đacima i nastavnicima. Dodala je da njeno resorno ministarstvo zajedno sa ministarstvom prosvete već uveliko radi na osnivanju mobilnih timova psihologa, psihijatara, pedagoga, koji bi iši po školama i koji bi se bavili vršnjačkim nasiljem, bolestima zavisnosti, igricama, internetom i drugim temama.

Podsetimo, trinaestogodišnji učenik Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ usmrtio je u sredu osam učenika i radnika obezbeđenja te škole, a povredio još šest đaka i nastavnicu, nakon čega je priveden i njegov otac koji je juče saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Dva dana kasnije u selima u okolini Mladenovca i Smedereva dvadesetjogodišnji U.B. je usmrtio osam, a ranio 14 osoba. Njega su nakon osmočasovne potrage uhapsili pripadnici MUP-a.

U večeri kada se dogodila tragedija u Mladenovcu, osamnaestogodišnji mladić je pogođen iz vazdušne puške i prevezen je u Klinički centar Niš, o njegovom stanju Ministarka Grujičić je izjavila da je mladić stabilno, ali da treba pratiti njegovo stanje zbog specifičnosti povrede i da se nada da će mladi organizam uspeti da se oporavi.

Dragan Jevremovic

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Rod Stewart
Za 0 minuta

Infatuation

Rod Stewart
White Lies
Za 4 minuta

Farewell to the Fairground

White Lies
Nick Cave And the Bad Seeds
Za 8 minuta

Where the Wild Roses Grow (Duet With Kylie Minogue)

Nick Cave And the Bad Seeds
Robert Gray
Za 11 minut

Just a Loser

Robert Gray
Turtles
Za 16 minuta

Happy Together

Turtles

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend