Društvo

MINT proslavlja prvi rođendan umetničkim bazarom

Foto: MINT komuna
Prolećni bazar rukotvorina koji ima za cilj predstavljanje lokanih umetnika i umetnica kao i promociju malih biznisa, održaće se u subotu i nedelju 20. i 21. maja u periodu od 13 do 22 č. u prostorijama kafe-bara Julian Djupon.

Svaki predmet je ručne izrade u koji su kreativci uložili mnogo vremena, ljubavi i mašte, a kako kažu organizatori prolećnom bazaru se pridružio veliki broj izlagača.

„Na bazaru će biti oko tridesetoro umetnika koji će predstaviti svoje proizvode. Ponuda je raznolika: biće kožnih narukvica torbica, nakita, veza, printova na garderobi, svilenih kimona, kozmetičkih proizvoda, organskih poslastica i mnogo toga. Sve je ručno izrađeno“, priča Majda Mehanović iz MINT-a i dodaje da nisu zaboravili ni najmlađe posetioce koje očekuju radionice slikanja.

Prolećni bazar poseban je i po tome što MINT komuna slavi svoj prvi rođendan, te će sam događaj proteći u slavljeničkom duhu jer su za muziku zaduženi Joy Legend, ZaRez. Mozga Bez i Hiva.

Organizatori pozivaju sugrađane da posete bazar, pronađu neki upečatljivi komad odeće ili nakita koji će im omogućiti da s eizdvoje iz mase, pronađu neki umetnički predmet da oplemene svoj dom, ili kupe nešto od prirodne kozmetike ili organskih poslatica i time podrže male biznise.

Podsetimo, ideja za komunu koja bi okupila i povezala lokalne umetnike rodila se pre godinu dana, a sam njen naziv nije slučajno odabran jer MINT (Medijum Izražavanja Nagomilanog Talenta) predstavlja ono što zapravo i zastupa.

MINT je do sada organizovao nekoliko bazara, a upravo su svoj nastanak svetu obzaninili sličnim umetničkim bazarom.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Keni Nije Mrtav
On Air!

Savrsen Greh

Keni Nije Mrtav
Almost Monday
Za 2 minuta

Cool Enough

Almost Monday
Sarah Jane Morris
Za 5 minuta

Cry

Sarah Jane Morris
Lou Rawls
Za 9 minuta

You Can't Go Home

Lou Rawls
Grace Potter And the Nocturnals
Za 14 minuta

Paris (Ooh La La)

Grace Potter And the Nocturnals

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend