Društvo

Mirnim protestom traže da se pronađe “pravi Aleksin ubica”

foto: M.J.
Mirnim protestom ispred zgrade niškog Suda okupljena porodica, prijatelji i školski drugari privedenog za ubistvo Alekse Stojmenovića iz Aleksinca, poručili su da je pravi ubica još uvek na slobodi. Prema njihovim rečima, video snimci iz kobne noći dokazuju da je osumnjičeni O.P. nevin. Zahtevaju da pravosudni organi rade svoj posao kako treba i pronađu ubicu.

Za smrt 26-godišnjeg Alekse Stojmenovića osumnjičen je osamnaestogodišnji O. P. koji se sada nalazi u zatvoru. Nezadovoljni jer je, prema rečima okupljenih okrivljeni nedužan, mirnim protestom ukazuju na nepravdu i zahtevaju da se ubica što pre pronađe.

Nakon što je u aleksinačkom lokalu došlo do masovne tuče, Aleksa je usled zadobijenih povreda glave i kičmene moždine prebačen u Urgentni centar u Nišu. U toku noći Aleksa je preminuo. U prvom trenutku nije se znalo kako je mladić preminuo jer na njegovom telu nije bilo vidljivih povreda. Tek nakon saslušanja svedoka i obdukcionih nalaza i pregledanja snimaka sa sigurnosnih kamera utvrđeno je da je Aleksa dobio nekoliko udaraca u tuči  od nekoliko mladića ispred lokala. Koban je bio udarac u vrat nakon kog je mladić pao na zemlju.

Okupljeni tvrde da Ognjen nije počinio ubistvo iako jeste bio jedan od učesnika u tuči.

“Okupili smo se da damo podršku Ognjenu jer je dete osuđeno bez suda. Osudili su ga neki strani ljudi koji nemaju pojma ko je to, koji ne znaju ko je to. To je dete koje je dobar i vredan đak. Nije iz te priče”, kazala je porodična prijateljica.

Objašnjava da se na osnovu video snimaka može zaključiti da osumnjičeni nije počinio ubistvo jer je bio udaljen od njega između tri do pet metara.

I njegovi drugari i drugarice is škole došli su sa majicama na kojim piše “Oslobodite Ognjena” i “Radite posao pošteno i nađite ubicu”.

“Došli smo da podržimo nevinog druga koji leži u zatvoru, a ne bismo hteli da ostane tamo jer on nije udario dečka koji je nastradao. Gledali smo snimke više puta i videli smo da je od iza nastao udarac pivskom flašom”, kazala je njegova drugarica.

Dodaju da je okupljanje bilo spontano i da nije bila ničija inicijativa.

Kažu i da je Ognjen pokušao da udari Aleksu, ali da ga je promašio, a da je posle toga nastavljena masovna tuča.

Navode i da je javnost najviše zaintrigiralo to što su se u prvo vreme skrivali snimci sa kamera iz lokala.

Podsetimo, niška policija uhapsila je O.P. (18) iz Aleksinca zbog sumnje da je tokom tuče u restoranu naneo teške povrede Aleksi Stojmenoviću zbog kojih je on potom preminuo. Kako je ranije saopšteno iz Policijske uprave  Niš, zbog učestvovanja u istoj tuči uhapšeni su M. S. (26) i Z. T. (18), iz Aleksinca osumnjičeni za krivično delo učestvovanje u tuči, kao i J. R. K. (39), vlasnica ugostiteljskog objekta u kojem je bila proslava rođendana na kojoj je Aleksa povređen zbog sumnje da je, nakon tuče, sakrila digitalni rekorder za video nadzor i na taj način ometala istragu.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 44 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 41 minut

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 37 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 33 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend