Društvo

Misterija Tvrđavskog mosta: zbog čega sijalice nisu svetlele za vreme trajanja Nišvila?

Tvrđavski most nije bio osvetljen za vreme trajanja Nišvila, a zbog čega je tako nije poznato jer do trenutka pisanja ovog teksta iz Grada nije stigao odgovor na pitanje novinara naše redakcije. Most od sinoć ponovo svetli, a zbog čega nije svetleo za vreme festivala ostaće misterija.

Tvrđavski most koji je do nedavno menjao boje, za vreme trajanja Nišvila nije bio osvetljen, te su se građani zapitali da li su sijalice na nedavno rekostruisanom mostu pregorele i ako jesu kako je moguće da se to dogodi vrlo brzo nakon što su postavljene.

Da li je u pitanju kvar na nedavno rekonstruisanom mostu ili neki drugi razlog nije poznato, ali su građani bili vrlo kretivni pri davanju mogućih odgovora na  pitanje: Da li su sijalice pregorele?

„Najbolje je da nam grad zaduži po baterijsku lampu da imamo kada prelazimo most. Biće obostrana korist: građani neće slomiti noge, a grad će preko tendera da zaradi neku paru za nabavku istih“, glasi jedan komentar.

Bilo je i komentara da se novac uzaludno troši. „Ako su već naučili narod da most ima osvetljenje i narod je to prihvatio, zašto ga više nema? Narod se pobunio zbog toga što se novac ulaže u nešto nepotrebno, ali ako se novac već uložio šta sad? Uložene su pare u nešto što ne upotrebljava ili nešto što više ne radi?“, napisao je jedan sugrađanin.

Među komentarima su se našli i oni šaljivi, te je jedna sugrađanka napisala: „Sg su skupe pare, Sg je oskudacija“, citirajući poznatu rečenicu iz filma „Zona Zanfirova“.

„Štednja“, „Čeka se jeftina struja“, „EPS počeo isključenje neplatiša“, samo su neki od komentara građana, koji su čitavu stvar posmatrali sa šaljive strane.

Međutim, most je od sinoć ponovno osvetljen, a zbog čega to nije bio slučaj od petka do nedelje, ostaće msiterija jer odgovor iz Grada nije stigao do trenutka pisanja ovog teksta.

Podsetimo radovi na mostu dugom svega 50 metara trajali su više od 500 dana. Most je završen uz probijanje čak tri roka.

Zbog dužine trajanja rekostrukcije mosta Urbana Gerila ga je upisala u Ginisovu knjigu rekorda u kategoriji Najduže trajanje rekonstrukcije mosta do 50 metara.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Ali Campell feat. Bitty Mclean
Za 3 minuta

Would I Lie to You

Ali Campell feat. Bitty Mclean
Leo Martin (Laura 2000 Remix)
Za 6 minuta

Ima Vremena

Leo Martin (Laura 2000 Remix)
Gibonni
Za 10 minuta

Kad Mi Nebo Bude Dom

Gibonni
Massimo
Za 14 minuta

Stranac U Noci

Massimo
Willie Nelson & Alison Krauss
Za 17 minuta

No Mas Amor

Willie Nelson & Alison Krauss

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend