Društvo

Mladi humanitarci sakupili oko 90.000 dinara za Marinino lečenje na Vaskršnjim akcijama

Foto: Nikola Jovanović/Veljko Mitrović
Za lečenje devetnaestogodišnje Marine Đorđević koja boluje od leukemije, na Vaskršnjoj humanitranoj akciji sakupljeno je oko 90.000 dinara. Akcija je organizovana na Veliki petak i Vaskrs.

Marini prijatelji su se još jednom okupili i organizovali dvodnevnu humanitranu akciju povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika i to na Veliki petak i Vaskrs.

“Odlučili smo da organujemo akciju u Veliki Petak i na sam Vaskrs zbog simbolike rađanja i novog života, jer naša drugarica trenutno vodi najvažniju bitku, onu za život”, priča Jefimija Aksentijević, jedna od organizatorki.

Sagovornica objašnjava da su prvog dana akciju organizovali u parku “Čair” gde su oslikavali deci lica i prodavali ukrase koje su napraili mališani iz vrtića “Pahuljica”, a potom ih donirali za prodaju kako bi se sakupio novac za Marinini lečenje, dok je u nedelju akcija bila organizovana u okviru Vakršnjih radosti na Panteleju.

Jefimija priča da su Nišlije humane i da su se rado odazvali akciji, te je zahvalujući njima sakupljeno oko 90.000 dinara. Humanitranu akciju mladih su pored vrtića “Pahuljica” JKP “Pčelice” podržali i  OŠ “Dr Zoran Đinđić” iz Brzog Broda, odakle je i sama devojka, kao i Gradska opština Pantelej.

Marina Đorđević iz Niša boluje od akutne limfoblastne leukemije. Devojka  je primorana da pomoć potraži van granica naše zemlje radi presađivanja koštane srži što oziskuje puno novca.

Oni koji nisu u mogućnosti da posete bazar, a žele da pomognu Marini mogu poslati SMS sadržine 1220 na 3030, uplatom na dinarski račun: 160-6000001292667-11, devizni račun: 160600000129293289.

Podsetimo, ovo nije prva akcija mladih. Oni su organizovali humanitrani bazar za Marinu na Vrbicu kada su sakupili preko 98.000 dinara, a nedavno su učenici 6. razreda OŠ “Mika Antić” pomogli Marini i umesto poklona za 8. mart svojoj razrednoj, novca uplatiti za  lečenje devojke.

Novac za Marinino lečenje prikupljan je i na koncertu Bajage i instruktora povodom praznika žena u Nišu, a Savez studenata Filozofskog fakulteta i Psihološko savetovalište za studente SKC-a organizovali su humanitarno predavanje na temu mentalnog zdravlja i tako se uključili u akciju prikupljanja sredstava.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 57 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 54 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 50 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 46 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend