Društvo

Mladi iz regiona na ,,Balkanskom motivacionom vikendu“ u Nišu

Foto: ESTIEM Niš
Lokalna grupa studentske organizacije "ESTIEM“ ugostiće više od dvadesetoro mladih iz Rumunije, Bugarske, Severne Makedonije i Srbije koji će se okupiti na ,,Balkanskom motivacionom vikendu“, od 2. do 5. decembra u našem gradu. Događaj je organizovan sa ciljem da se mladi iz regiona upoznanju, ostvare kontakte, razmene znanja i iskustva.

,,Balkanski motivacioni vikend“ predstavlja jedinstvenu priliku da mladi, ambiciozni ljudi koji čine lokalnu grupu iz Niša, uspostave kontakte i zbliže se sa svojim vršnjacima iz drugih balkanskih zemalja. Cilj nam je da kroz ostvarene kontakte osnažavamo našu lokalnu grupu i jačamo odnose u okviru našeg, balkanskog regiona ali i šire,“ objašnjava predsednica ESTIEM-a u Nišu, Sofija Stanojev, studentkinja treće godine Mašinskog fakulteta.

Nišlije su osmilile niz edukativnih i slobodnih aktivnosti za učesnike kroz koje će moći da međusobno razmenjuju iskustva, kulturu i interesovanja. Učesnici će tokom  boravka u našem gradu posetiti i njegove znamenitosti i bliže se upoznati sa kulturom i istorijom grada na Nišavi.

„Verujemo da je veoma važno pokazati istoriju našeg grada mladim ljudima iz inostranstva i čast nam je što smo u mogućnosti da im pružimo obilazak nekih od najvažnijih kulturnih objekata našeg grada – Logor na Crvenom Krstu, Ćele kulu i Narodni muzej“, ističe  Tijana Kocić, potpredsednica za marketing i PR,  studentkinja treće godine Mašinskog fakulteta u Nišu.

ESTIEM LG Niš je lokalna grupa organizacije ESTIEM – udruženja evropskih studenata industrijskog iženjerstva i menadžmenta. Od sredine 2022. godine lokalna grupa ima sedište na Mašinskog fakultetu u Nišu, čiji su studenti i osnivači same lokalne grupe iz Niša.

Organizatori napominju da su ovakvi događaji tradicija i dodaju da će lokalna grupa sa Mašinskog fakulteta u Nišu imati  priliku da po drugi put ugosti članove ostalih balkanskih lokalnih grupa pomenute organizacije.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Baby Huey
Za 3 minuta

Hard Times

Baby Huey
Weeknd
Za 6 minuta

Can't Feel My Face

Weeknd
Jennifer Rush
Za 9 minuta

Heart Over Mind

Jennifer Rush
SuperHeavy
Za 14 minuta

Miracle Worker

SuperHeavy
Willy Deville
Za 18 minuta

Demasiado Corason

Willy Deville

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend