Društvo Pozorište

Mladi osmislili društveno angažovanu predstavu i ukazali na problem zelenašenja

Foto: PROTECTA
Mladi iz Niša, aktivisti Protekte i glumci Akademskog pozoriša Niškog SKC-a, uglavnom srednjoškolci, osmislili su i premijerno izveli predstavu "DrUG", koji se bavi problemima sa kojima se suočavaju žrtve zelenaša.

Predstava otvara važna društvena pitanja i navodi na razmišljanje. Kako se navodi u opisu predstava prati život niškog srednjoškolca koji na nagovor prijatelja počinje sa kockom, krade novac, pozajmljuje ga od zelenaša, a zatim ulazi u začarani krug pretnji, nasilja, droge, suicidnih misli.

“Ovo je scenario koji se nažalost svakodnevno dešava, a šta je rešenje u ovakvim situacijama, ko je kriv, šta treba da uradi žrtva, njegovi prijatelji, porodica, ko su zelenaši, da li su prijatelji koji nam pozajmljuju novac ili krvnici koji žele da nam oderu kožu, neka su od pitanja koje mladi otvaraju kroz ovu predstavu” navode organizatori.

Predstava se neće izvoditi uživo pred publikom, zbog epidemijske situcije, ali će publika imati priliku da je pogleda u onlajn formatu. Zainteresovani koji žele da vide ovu originalnu i društveno odgovornu predstavu to mogu da učine na LINKU.

U ulozi žrtve zelenaša se pojavljuje Jovan Lazarević, učenik trećeg razreda niške gimnazije 9. Maj, dok ostačle ugole tumače: Miloš Kostić, Sofija Tonić, Mari Vukičević, Nikolina Stanković, Miodrag Jovanović, Anđelija Mirović, Una Rakić i Veljko Milijić.

Predstava DrUG  deo je projekta “Udružena i osnažena zajednica protiv zelenašenja” koji sprovodi PROTECTA, a podržava Globalna inicijativa protiv transnacionalnog organizovanog kriminala kroz Fond otpornosti.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 44 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 41 minut

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 37 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 33 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend