Društvo

Muralisti pozvani da oslikaju Niš

foto: City Smart
Kako bi Niš postao lepše mesto ispunjeno bojama, a ulice i haustori kroz koje i ne volimo da prolazimo bili živopisniji, pozivaju se svi umetnici i muralisti da učestvuju u konkursu pod nazivom "Povećanje bezbednosti i uređenje javnih prostora". Rok prijave na konkurs je 15. avgust, a tri pobednička rešenja biće nagrađena.

Neformalna grupa Speak up, uz podršku Lokalne fondacije Niš, poziva umetnike, muraliste i sve one koji žele da doprinesu ulepšavanju grada Niša da se prijave na konkurs za oslikavanje murala.

„Zamislite da šetate gradom i naiđete na jedan deo grada, jedan prolaz, jednu ulicu zbog kojih često osećate strepnju, strah. Prolazeći tamo, ne znate da li ste sigurni i da li je bezbedno proći. A sada zamislite osvetljeni prolaz u kojem se nalaze šarenoliki murali, pored kojih želite da zastanete, slikate se ili samo uživate u svežim bojama koje krase zidove. Ako vam se dopada ovakva vrsta promene konkurišite svojom kreativnom idejom ili podstaknite druge da urade isto“ poručuju iz grupe Speak up.

Tri pobednička rešenja biće nagrađena poklon vaučerima u prodavnicama „Tehnomanija“ u vrednosti od 11.000 do 20.000 dinara i imaće priliku da svoje ideje oslikaju na fasadama kuća u Milojevoj ulici u Nišu. Za oslikavanje odabranih murala biće obezbeđeni tehnički i bezbedonosni uslovi za izvođenje, kao i potreban radni materijal.

Radove dostaviti u PDF/JPEG formatu ili u formi skice na adresu: oslikajhrabrost@gmail.com.

Rok za slanje ideja je 15. avgust. Pri izradi ideje umetnici se mogu voditi sledećim ključnim rečima: Sloboda, snaga, zaštita, mir, svetlost, sjaj. Obaveze i odgovornosti: Učestvovanjem u procesu, učesnici zadržavaju potpuno autorsko pravo na svoja dela, ali isto tako dozvoljavaju organizatorima prava korišćenja.

Odabrani autor/autorka se obavezuje da završi oslikavanje murala u okviru utvrđenog roka.

Iz organizacije ističu da  ideje i skice sa vulgarnim izražavanjem, bilo kakva vrsta rasizma, nacionalizma, kao i radovi sa negativnom konotacijom neće biti razmatrani.

Članovi komisije: Eško Kurtić (umetnik), Milena Anđelković (umetnica), Ivana Savić (magistar umetnosti), Jelena Rudić (Fabrika umetnika)

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Rare Bird
Za 2 minuta

Sympathy

Rare Bird
Bee Gees
Za 5 minuta

To Love Somebody

Bee Gees
Imany
Za 8 minuta

You Don't Belong to Me

Imany
Travis
Za 11 minut

Idlewild Ft. Josephine Oniyama

Travis
Annie Lennox
Za 14 minuta

Feel the Need

Annie Lennox

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend