Društvo

Na festivalu „Niš u srcu“ ove godine 40 izlagača

Foto: Fabrika umetnika
Na trećem po redu festivalu "Niš u srcu", koji tradicionalno organizuju Turistička organizacija Niša i Fabrika umetnika uz sponzorstvo kompanije IDEA, ove godine će svoje radove izlagati 40 kreativaca. Na konkurs je pristiglo 50 prijava.

“Svake godine javlja se sve više ljudi na konkurs i ovoga puta smo imali baš težak zadatak jer su svi prijavljeni radovi prelepi. Tu su umetnici i kreativci iz različitih oblasti: likovna umetnost, izrada nakita, predmeta od drveta i keramike, dekoracije. Ovaj festival radimo za Nišlije i sa Nišlijama i zbog toga je usmeren isključivo na niške umetnike kako bi im pružili šansu da u prelepom novogodišnjem ambijentu pokažu svoje umeće”, kaže Jelena Rudić iz Fabrike umetnika.

Foto: Fabrika umetnika

Izlagači neće plaćati izložbeni prostor ali će svi morati da doniraju 20% ostvarene zarade u svrhu opremanja Umetničke škole u Nišu. Festival „Niš u srcu“ će tradicionalno obeležiti brojni programi u toku kojih će Nišlije moći da vide u toku 6 dana nastupe niških horova, muzičara i glumaca na bini ispred TC „Kalča“.

Prvi će, 27. decembra u 18 časova nastupiti muzičari koncertom “Break free” na kojem će biti izvedeni najveći hitovi grupe Queen, kako bi se obeležilo 50 godina od osnivanja ovog benda, u produkciji festivala PozitivNI. Poseban zabavni program biće pripremljen za niške mališane, koje očekuju novogodišnje predstave ali i „Karneval junaka i princeza“ na Trgu Stevana Sremca, prvog dana Nove godine. Deca će moći da se fotografišu pored omiljenih kostimiranih junaka.

Program će svakog dana trajati od 12 do 20 časova i besplatan je za sve posetioce.

Ivana Petrović

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Francoise Hardy
Za 2 minuta

Comment Te Dire Adieu

Francoise Hardy
B.J. Thomas
Za 4 minuta

Raindrops Keep Fallin' on My Head

B.J. Thomas
Willow
Za 7 minuta

Curiousfurious

Willow
Paloma Faith
Za 10 minuta

Only Love Can Hurt Like This

Paloma Faith
Imany
Za 14 minuta

Wonderful Life

Imany

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend