Društvo

Na humanitarnoj razmeni igračaka za Todora sakupljeno više od 47.000 dinara

Velika humanitarna razmena igračaka održana u nedelju u dvorištu OŠ "Dušan Radović" u Duvaništu, okupila je veliki broj roditelja sa decom, komšija i građana koji su se odazvali humanom apelu i došli da pomognu malom Todoru Stojanoviću. Tokom akcije je sakupljeno 47.800 dinara.

Humanitarci objašnjavaju da su  akciju organizovali kako bi pomogli Todoru, ali isto tako dali primer svojoj, ali i drugoj deci i naučili ih važnoj životnoj lekciji da je važno pomoći onom kome je to najpotrebnije.

“Akciji se odazvao veliki broj roditelja sa decom, komšija iz ovog kraja, ali i sugrađana. Ono što je važno je da ova akcija pored toga što je humanitarnog karaktera ima za cilj da mališane nauči jednoj važnoj životnoj lekciji da pomognu drugaru u nevolji”, kaže Ana Đorđević jedna od organizatorki akcije.

Roditelji koji su se odazvali akciji kažu da je važno naučiti decu da budu humana i pomažu drugima, jer je to najvrednija vrlina koja krasi čoveka.

Na akciji je sakupljeno 47.800 dinara, a organizatori, inače prijatelji porodice malog Todora, poručuju da će tokom leta organizovati brojne akcije kako mi pomogli dečaku, ali isto tako pokazali najmlađima, ali i nešto starijima da nije teško biti human , potrebni su samo malo vremena, dobre volje i veliko srce.

Todoru možemo pomoći i  slanjem   1277 i na 3030 kao i uplatom na  160-6000001381821-75 ili 

Podsetimo, Todor Stojanović, jednogodišnja beba iz Niša, sa više ustanovljenih dijagnoza, trenutno je neurološki u stanju izmenjene svesti, uspavan.

Za lečenje u Turskoj, gde se trenutno nalazi mališan, zbog detaljnih dijagnostičkih ispitivanja, potrebno je obezbediti još 8 miliona dinara, a novac je neophodno sakupiti što pre.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 11 minut

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 8 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 4 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za -0 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend