Društvo

Na humanitranoj književnoj večeri za Marinu Đorđević sakupljeno 30.700 dinara

Foto: Mila Ljubenković
Na humanitranoj književnoj večeri za devetnaestogodišnju Marinu Đorđević koja boluje od leukemije, održanom sinoć u Oficirskom domu sakupljeno je 30.700 dinara.

Književno veče pod nazivom „Poezijom za život“ organizovali su Marini prijatelji u saradnji sa elektronskim časopisom „Bez limita“ Filozofskog fakulteta u Nišu i Kancelarijom za mlade.

Organizatori kažu da su se odazvali humanom apelu i osmislili književno veče vodeći se krilaticom: „pesma leči dušu“

„Najvažnije je da svi učestvujemo najpre humanitranim prilogom, a kasnije i tom poslatom porukom“, kazao je Dušan Petrović, urednik časopisa „Bez limita“ i dodao da je cilj ove književne večeri bio da na simboličan način pokaže da stihovi zasita i leče, posebno ako čitavom događaju damo humanu notu.

Humanitrano književno veče za Marinu okupilo je veliki broj ljubitelja pisane i izgovorene reči kako afirmisane autore, tako i one koji uživaju u poeziji.  Poete, ali i ljubitelji poezije smenjivali su se na bini čitajući stihove za devojku koja sanja da pošto ozdravi, jednog dana i sama postane doktor i leči druge.

„Dok se nisam našla u ovoj situciji možda i nisa bila svesna koliko ima dobrih ljudi u Nišu“, kaže Nataša Đođević, Marinina mama i dodaje da joj je puno srce kada vidi da je borba za mladi život ujednila građane.

Naša sugrađnka Marina boluje od akutne limfoblastne leukemije i primorana je da pomoć potraži u inostranstvu radi presađivanja koštane srži. Novac je neophodno sakupiti što pre, a nedostaje još 140 hiljada evra.

Oni koji žele da pomognu mogu poslati SMS sadržine 1220 na 3030 iz Srbije ili 1220 na 455 iz Švajcarske ili uplatiti novac na dinarki 160 6000001292667-11, kao i na devizni račun 160600000129293289.

Podsetimo, Marini prijatelji su organizovali nekoliko humanitranih bazara i akcija, a nedavno su i učenici 6. razreda OŠ “Mika Antić” pomogli Marini tako što su umesto poklona za 8. mart razrednoj novac preusmerili za njeno lečenje.

Sredstva su prikupljana i na koncertu  Bajage i instruktora povodom praznika žena u Nišu, a Savez studenata Filozofskog fakulteta i Psihološko savetovalište za studente SKC-a organizovali su humanitarno predavanje na temu mentalnog zdravlja kako bi pomogli Marini.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Robert Palmer
Za 3 minuta

Know By Now

Robert Palmer
Lemaitre
Za 7 minuta

Closer Ft Jennie a

Lemaitre
Cornelius Brothers & Sister Rose
Za 11 minut

Too Late to Turn Back Now

Cornelius Brothers & Sister Rose
Kaleo
Za 14 minuta

Hey Gringo

Kaleo
Laurel
Za 19 minuta

Scream Drive Faster

Laurel

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend