Društvo

Na humanitarnom gejming turniru za sestre Bašović sakupljeno više od 17.000 dinara

Foto: ETŠ "Mija Stanimirović"
Na gejming turniru održanom tokom minulog vikenda na Univerzitetu Metropolitan, snage su odmerili brojni ljubitelji video igara koji su se takmičili u igranju dve igre CS: GO i Rocket league. Tutulu najboljih u igrici CS:GO ponela je ekipa "Wicked" sastavljena od studenata, dok su se u video igrici Rocket league istakli Mihajlo Đorđević i Stefan Stojanović, učenici ETŠ "Mija Stanimirović". Turnir je imao i humanitarnu komponentu, a novac je sakupljan za lečenje srednjoškolki Natalije i Ive Bašović koje boluju od Fridrajhove ataksije.
Pobednici turnira u igrici CS: GO Foto: ETŠ “Mija Stanimirović”

Sada već tradicionalni turnir u igranju  video igara, koji su osmislili srednjoškolci i studenti, ujedninjeni u humanoj misiji da pomognu sestrama Bašović da dobiju neophodnu terapiju, okupio je veliki broj mladih, ali i nešto starijih koji su pokazali zavidno umeće u igranju igrica, ali i veliko srce.

“Turnir je prošao odlično! Takmičari su bili jako dobri u obe igrice i imali smo više neizvesnih mečeva. Najbitnije od svega je to što smo se dobro zabavili a povrh svega uradili nešto humano!”, kazao je Petar Stošić, predsednik učeničkog parlamenta ETŠ “Mija Stanimirović” i jedan od organizatora turnira.

Na turniru je učestvovalo ukupno 88 takmičara, od kojih je njih 28 učestvovalo u finalu na Univerzitetu Metropolitan. Nakon dva dana žestoke borbe i nadigravanja, studenti i srednjoškolci pokazali su da im u igradnju ovih video igara nema ravnih i poneli titule najboljih, ali i nagrade u vidu novih slušalica, miševa i podloga koje su organizatori obezbedili zahvaljući donacijama.

Pobednici turnira u igrici Rocket ligue Foto: ETŠ “Mija Stanimirović”

Sakupljeno je ukupno 17.600 dinara koji je uplaćen na račun sestara Bašović inače učenica ETŠ “Mija Stanimirović”, ali nedostaje još par hiljada evra, te njihovi drugari mole sve ljude dobrog srca da pošalju SMS poruku sadržine 718  na 3030 ili doniraju novac na dinarski 160-555296-66 ili 00-540-0004272.5

Turnir su organizuli Učenički parlament ETŠ “Mija Stanimirović” i Univerzitet Metopolitan, drugu godinu za redom.

Podsetimo, sestre Bašović boluju od Fridrihove ataksije, genetske bolesti koja pogađa nervni sistem i srce. Glavni neurološki simptomi uključuju slabost mišića i ataksiju, gubitak ravnoteže i kordinaciju pokreta. Devojčicama je neophodna terapija matičnim ćelijama u inostranstvu kako bi im se poboljšalo opšte stanje organizma, srca i kvalitet života.

Njihovi prijatelji iz škole su u više navrata ogranizovali brojne humanitrane akcije od bazara, književnih večeri, predstave, gejming turnira i akcija sakupljanja elektronskog otpada, o čemu smo  izveštavali.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 13 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 10 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 6 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 2 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend