Društvo Književnost

Na licitaciji 20 primeraka knjige “Kako sam autostopom stigao do Ginisa”

Foto: LFN
Na novoj licitaciji Lokalne fondacije Niš naći će se 20 primeraka knjige Dragana Aranđelovića Arčija "Kako sam autostopom stigao do Ginisa". Ova licitacija biće malo drugačija od ostalih pošto će 20 građana koji se prvi jave imati priliku da knjigu sa posvetom dobiju po ceni od 1.000 dinara.

Licitacija će biti organizovana u sredu, 21. aprila od 12 sati. Prvih 20 zainteresovanih građana koji se jave u okviru javne objave na fejsbuk stranici Lokalne fondacije moći će da kupe po ceni od 1.000 dinara knjigu sa posvetom autora, navode organizatori. Ovo je, inače, prvih 20 odštampanih primeraka knjige “Kako sam autostopom stigao do Ginisa”.

Dragan Aranđelović Arči, Nišlija je poznat po svojoj radnji Happy House, ali i po tome što se pola veka bavio stopiranjem. Iz te ljubavi nastala je i knjiga “Kako sam autostopom stigao do Ginisa”. Kada je o knjizi reč, Aranđelović kaže da ona opisuje deo njegovih putovanja. Ona prenosi emocije, dogodovštine, sve ono što se događalo od tačke A do tačke B, naveo je.

Za City Smart radio Arči je kazao da je stopiranje filozofija života koja se teško može dočarati knjigom. On je ipak pokušao da to učini i da podstakne mlade da krenu njegovim stopama. Šta nam je još rekao o svojim putovanjima i dogodovštinama i kako je stigao do Ginisove knjige rekorda, pročitajte u tekstu.

Lokalna fondacija Niš licitacijama prikuplja novac za pomoć i podršku idejama Nišlija za lepši grad. Ovo je treća po redu licitacija u drugom krugu. Organizuje se u saradnji sa Deli prostorom. Prethodno je potpisan CD i ploča niškog benda Eyot prodat po ceni od 7.200 dinara, dok je lopta košarkaša Partizana prodata za 35.000 dinara.

Lokalna fondacija Niš prikuplja sredstva za podršku lokalnoj zajednici. Prikupljen novac će im Trag fondacija duplirati. Sredstva prikupljena ovim putem, na drugim aktivnostima, kao i kroz donacije pojedinaca, organizacija i kompanija biće vraćena lokalnoj zajednici.

Lokalna fondacija Niš će na konkursima podržati projekte formalnih i neformalnih grupa građana. Podsetimo, nedavno je završen prvi njihov konkurs u 2021. godini, na kojem je za podršku izabrano sedam projekata građana.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 10 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 7 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 4 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 59 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend