Društvo

Na otvaranju vrtića “Cvetić” u naselju “9. maj” nastupila Goca Tržan

U niškom naselju "9.maj" svečano je otvovoren vrtić "Cvetić" koji će od jeseni pohađati oko 120 mališana. Na otvaranju je nastupila pop pevačica Goca Tržan.

Na otvaranju novoizgrađenog vrtića nastupila je pop pevačica Goca Tržan koja je otpevala dve pesme “Fitilj” i “Haljina”, a zajedno sa njom đuskali su mališani, vapitačice, uprava vrtića, ali i sama gradonačelnica Dragana Sotiorovski. Prema rečima specijalne gošće koncert Grad nije koštao ni jednog jedinog dinara.

Svetlana Mitić,  v.d. direktorka JPU “Pčelica” kaže da mesta ima za više od stotinu mališana od jaslenog do predškolskog uzrasta: “Ovde će odrastati nove generacije naših mališana. Kapacitet je 120 do 130 dece, od jaslinog do predškolskog uzrasta. Naši divni vaspitači radiće sa vašom decom koja će odrastati u divne mlade ljude, pripremljenje za školu i sve ono što ih kasnije očekuje“.

“U naselju postoje dva privatna vrtića, “, priča jedna majka i dodaje da u naselju 9. maj ima dosta porodica sa malom decom te će im otvaranje državnog vrtića pružiti mogućnost da svoje mališane upišu po povojnim uslovima.

Izgradnja vrtića “Cvetić” koštala je 44 miliona dinara,a gradonačelnica Dragana Sotirovski kaže da nosioci lokalne vlasti ne prave razliku između grada i sela, već teže tome da svi sugrađani imaju jednake uslove za život.

“Za nas ne postoji razlika između grada i sela, ne postoji razlika između gradskog i prigradskog naselja, želimo da svi naši sugrađani imaju sve uslove i da im se deca obrazuju i idu u školu u mestu gde žive”, ističe gradonačelnica.

Inače na listi čekanja u JPu” Pčelice trenutno se nalazi oko 450 mališana.

Podsetimo, radovi na izgradnji vrtića u naselju 9. mja počeli su avgusta 2020. godine, a izgradnju su pratila kašnjena i više probijenih rokova.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 45 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 48 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 52 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 56 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 0 minuta

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend