Društvo

Na prvoj javnoj licitaciji Lokalne fondacije “sve od igle do lokomtive”

foto: Lokalna fondacija Niš
Lokalna fondacija Niš organizuje prvu javnu licitaciju na kojoj će biti ponuđene stvari kao što su potpisane majice i dresovi poznatih sportista, ali i umetnine, karte za bazen, plaćen ručak u kafani, vaučeri i druge zanimljive ponude.

Dres poznatog vaterpoliste Save Ranđelovića i fudbalera Miroslava Stevića iz Borusije Dortmund, majice Lokalne fondacije, predmet iz kuće Ljubiše Samardžića, tandem skok i još mnogo toga moći će da se licitira na javnoj licitaciji u Niškoj Banji.

Nakon mnogobrojnih i uspešnih licitacija na fb stranici, Lokalna fondacija Niš (LFN) organizuje prvu veliku, javnu licitaciju na otvorenom prostoru. U saradnji i uz podršku Gradske opštine Niška Banja, događaj je zakazan za subotu, 17. jul od 20 sati, na centralnom šetalištu u Niškoj Banji.

“Novac prikupljen ovim putem, LFN usmerava za podršku kreativnim, preduzimljivim idejama formalnih i neformalnih grupa građana, a sve u svrhu unapređenja lokalne zajednice u kojoj živimo. Pozivamo Nišlije, goste našeg grada i turiste da dođu na licitaciju, obezbede za sebe neki vredan predmet, uživaju u programu i podrže razvoj ideja aktivnih građana koji žele da ulepšaju svoj grad”, saopštavaju iz Lokalne fondacije.

Pored licitacije, spreman je i zabavan prateći muzički program, kao i iznenađenja za prisutne.

Prvu javnu licitaciju LFN organizuje u saradnji sa Gradskom opštinom Niška Banja, u okviru Velikog letnjeg festivala koji se realizuje u toj opštini.

Licitacije su jedan od načina na koji LFN prikuplja novac u zajednici. Pored toga, podrška se obezbeđuje kroz druge javne događaje, kao i donacije društveno-odgovornih kompanija, organizacija, institucija i pojedinaca. Kompletan novac koji se prikupi, duplira Trag fondacija, a zatim se ta sredstva kroz konkurse usmeravaju za podršku projektima građana Niša, koji imaju kreativne ideje za unapređenje lokalne zajednice – na teritoriji pet gradskih opština u Nišu.

Podsetimo, nedavno je realizovan prvi konkurs LFN na koji je pristigao 61 predlog projekata. Selekcioni odbor je izabrao sedam predloga koji su podržani. Predstavnicima projekata uručeni su čekovi i oni već uveliko rade na realizaciji predviđenih aktivnosti. Uskoro će javnosti biti predstavljeni prvi rezultati rada podržanih grupa, a LFN trenutno priprema raspisivanje novog konkursa na kojem će aktivnim građanima u Nišu biti dostupno još 6.000 evra.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 12 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 9 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 5 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 1 minut

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend