Društvo

Na trećem konkursu Lokalne fondacije podržano 14 kreativnih ideja građana

Na treći konkurs Lokalne fondacije za podršku kretivnih ideja formalnih i neformalnih grupa građana stiglo je 44 predloga od kojih je uslove ispunjavalo njih 14.

Konkurs lokalne fonadacije raspisan je 6. maja ove godine, a selekcioni odbor je nakon ocenjivanja predloga doneo odluku da za podršku u ovom ciklusu bude izabrano 14 predloga

„Odluka je doneta u skladu sa propozicijama konkursa, ciljevima i vrednostima koje promoviše LFN, uzimajući u obzir kvalitet, inovativnost, kreativnost i održivost predloženih projektnih ideja“, navode u saopštenju iz Lokalne fondacije.

Izabrani na konkursu će svoje ideje realizovati do kraja godine, a predlozi su brojniod onih edukativnih koji imaju za cilj da građane podsete na značaj žena koje su krojile istoriju kako će to učini grupa „Prazan prostor“, koju čine glumci Narodnog pozorišta, a koji će izvoditi predstave pokraj spomenika onima koje su ostavile trag u vremenu, ili pak dobrobit čitav zajednice.

Tako će na primer grupa “Srcem za Vrtište”uz podršku Fondacije u narednom periodu sanirati 3 česme u selu, dok će Udruženje “Južna Morava – Lalinac” pored reke napraviti mobiliraj, odmaralište i letnjikovac gde će žitelji moći da da se okupljaju.

Kada je o novčanim sredtvima reč, iz Lokalne fondacije navode da je za formalne grupe građana opredeljeno maksimalnih 350.000 dinara, a za neformalne 120.000 dinara. Ukupan fond za podršku kretivnih ideja građana na trećem konkursu iznosio je 18.000 evra.

Podsetimo, LFN je na dva javna konkursa u 2021. godini podržao 15 ideja formalnih i neformalnih grupa građana i sve su do sada uspešno realizovane.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

John Legend
Za 1 minut

I Can Change

John Legend
Dr Hook
Za 6 minuta

Sexy Eyes

Dr Hook
Darko Rundek
Za 9 minuta

Ruke

Darko Rundek
Nicim Izazvan
Za 13 minuta

Jer Te Vise Ne Volim

Nicim Izazvan
Azra
Za 17 minuta

Lijepe Zene Prolaze Kroz Grad

Azra

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend