Društvo

Na trećem konkursu Lokalne fondacije podržano 14 kreativnih ideja građana

Na treći konkurs Lokalne fondacije za podršku kretivnih ideja formalnih i neformalnih grupa građana stiglo je 44 predloga od kojih je uslove ispunjavalo njih 14.

Konkurs lokalne fonadacije raspisan je 6. maja ove godine, a selekcioni odbor je nakon ocenjivanja predloga doneo odluku da za podršku u ovom ciklusu bude izabrano 14 predloga

“Odluka je doneta u skladu sa propozicijama konkursa, ciljevima i vrednostima koje promoviše LFN, uzimajući u obzir kvalitet, inovativnost, kreativnost i održivost predloženih projektnih ideja”, navode u saopštenju iz Lokalne fondacije.

Izabrani na konkursu će svoje ideje realizovati do kraja godine, a predlozi su brojniod onih edukativnih koji imaju za cilj da građane podsete na značaj žena koje su krojile istoriju kako će to učini grupa “Prazan prostor”, koju čine glumci Narodnog pozorišta, a koji će izvoditi predstave pokraj spomenika onima koje su ostavile trag u vremenu, ili pak dobrobit čitav zajednice.

Tako će na primer grupa “Srcem za Vrtište”uz podršku Fondacije u narednom periodu sanirati 3 česme u selu, dok će Udruženje “Južna Morava – Lalinac” pored reke napraviti mobiliraj, odmaralište i letnjikovac gde će žitelji moći da da se okupljaju.

Kada je o novčanim sredtvima reč, iz Lokalne fondacije navode da je za formalne grupe građana opredeljeno maksimalnih 350.000 dinara, a za neformalne 120.000 dinara. Ukupan fond za podršku kretivnih ideja građana na trećem konkursu iznosio je 18.000 evra.

Podsetimo, LFN je na dva javna konkursa u 2021. godini podržao 15 ideja formalnih i neformalnih grupa građana i sve su do sada uspešno realizovane.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 50 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 47 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 43 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 39 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend