Društvo

Nadležni najavili izgradnju mosta preko Kovanlučkog potoka vrednog 3,2 miliona dinara

Počeli su radovi na uređenju putne infrastrukture u Niškoj Banji na 18 putnih pravaca. Sedam kilometara puta biće posipano grebanim asfaltom.

“Ovo je nov admistrativan centar Niške Banje i pravac u kome će se dalje ona širiti na dalje”, kazao je Dušan Živković, predsednik opštine Niška Banja. On je objasnio da će u ovom delu grada biti izgrađena buduća botanička bašta te je važno da sve bude uređeno.

Ulica Gorana Nikolića koja se nalazi u blizini Kovanlučkog potoka posipana je grebanim asfaltom, a u planu je izgradnja mosta koji će voditi preko potoka i  povezati je sa ulicom Školske česme.

Za izgradnju mosta preko Kovanlučkog potoka čije korito je nedavno uređeno jer je pravilo dosta problema meštanima, biće izdvojeno 3,2 miliona dinara.

Prema najavama nadležnih uskoro će početi radovi na delu ulice Školske česme, a projekat je izradio Zavod za urbanizam Grada Niša.  Radovi na ovom putnom pravcu bi trebalo da budu završeni do kraja godine.

Sotirovski je novinarima kazala da su oni građani na koje su se ulice vodile, dali saglasnost Gradu, te su one sada i pravno postale gradske. Prema njenim rečima iz Puteva Srbije je stigao nalog za utni pravac od Ostrovice do Ravnog dola, koji će biti finansiran iz Republičkog budžeta.

Meštani kažu da u Banju godinama nije ulagano i da je potrebno izgraditi je i oplemeniti sadržajima koji bi privukli turiste kako bi povratila nekadašnji sjaj.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 8 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 5 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 2 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 57 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend