Društvo

Nagomilano smeće je slika koja dočekuje stanare Knjaževačke nekoliko jutara za redom

Đubre koje se preliva iz kontejnera, kese pune smeća, pohabana odeća, plastične flaše, kartonske kutije, slika su koju stanari zgrade 187 u Knjaževačkoj ulici, zatiču već nekoliko jutara zaredom. Od tri podzemna kontejnera koliko ih ima, dva su puna toliko da iz njih preliva, otpad se gomila sa strane, te je do onog slobodnog nemoguće doći, upozoravaju građani i dodaju će tu nići nova deponija, ukoliko nadležni nešto ne preduzmu.

„Divlja deponija u nastanku i to preko puta same Osnovne škole. Pa da li je ovo lepa slika? Sramota“, komentariše starija sugrađanka. Takvu sliku, priča nam zatiče već nekoliko jutara za redom.

„Već nekoliko dana zatičem ovu ružnu sliku. Smeće se samo gomila, pa pogledajte samo koliko tu ima ljudi, svako baca otpad iz svog domačinstva i on se naravno gomila. Nikako ne pravdavam to što se đubre baca pored kontejnera, ali nemoguće je probiti se do slobodnog kontejnera, ako nećete da prođete kroz đubre ili da se zarazite, jer i to je moguće“, priča sagovornica.

Još jedan komšija iz susedne zgrade kaže da se jedva probio do lobodnog kontejnera da baci žubre, kako ne bi zagađivao okolinu. „Ovaj poslednji kontejner je slobodan, ali da bih došao do njega morao sam da prođem kroz lavinu smeća. Ako se ovako nastavi napraviće se deponija. Takođe napušteni psi i mačke, tragaju za hranom i razlače smeće„, komentariše Nišlija.

Đubre koje se preliva iz kontejnera, prazne kartonske kutije, saksije, platične kes, kabasti otpad slika je koju su zatekli  novinari naše redakcije na terenu. Pitali smo JKP „Medianu“ kada će đubre biti očišćeno i odgovori se očekuju.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Bane Lalic & Mvp
Za 0 minuta

Celu Noc I Celi Dan

Bane Lalic & Mvp
Zemlja Gruva!
Za 4 minuta

Krugovi

Zemlja Gruva!
Savage
Za 7 minuta

Dont Cry Tonight

Savage
Happy Mondays
Za 10 minuta

Step on

Happy Mondays
Lp
Za 15 minuta

One Like You

Lp

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend