Društvo

Najavljeno skoro otvaranje jedinstvenog upravnog mesta, šalter i za osobe sa invaliditetom

Jedinstveno upravno mesto koje će građanima omogućiti da brže i lakše dođu do traženih informacija i potrebnih dokumenata biće smešteno u prostorijama Gradske uprave, a sa radom bi trebalo da počne do kraja meseca, najavljuju iz Grada.

Četrnaest šaltera među kojima će biti i pult Uprave za organe grada i građanska stanja, Uprave za društvene delatnosti kao i Uprave za finansije trebalo bi da budu otvoreni do kraja marta,  a nadležni najavljuju novi sistem za upravljanje redovima čekanja, gde će građani dobijati papiriće sa brojevima i vremenom prijema na šalter.

„Najpre ćemo imati info pult i mogućnost da preko aplikacije e-građanin građane edukujemo da koriste elektronske usluge, ne samo ove koje su dostupne na lokalnom nivou, već i sve dostupne republičke e-usluge“, kazala je Marina Janković, v.d. načelnica Gradske uprave za organe Grada i građanska stanja .

Jankovićeva je objasnila da će građani  na onaj način moći mnogo brže i lakše da dođu do dokumentacije koja im je neophodna. „Novi koncept će omogućiti i elektronski sistem za upravljanje redovima čekanja, gde će građani putem interneta i SMS poruka moći da zakažu prijem“. Dodala je da će Upravno mesto biti prilagođeno i osobama sa invaliditetom.

Za opremanje Jedinstvenog upravnog mesta Ministarstvo je odvojilo 5 miliona dinara, dok je Grad iz svojih sredstava izdvojio 4 miliona.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Gloria Gaynor
On Air!

I Will Survive

Gloria Gaynor
Lacni Franz
Za 2 minuta

Naj Ti Poljub Narise Ustnice

Lacni Franz
Nicim Izazvan
Za 6 minuta

Jer Te Vise Ne Volim

Nicim Izazvan
David Austin
Za 10 minuta

Turn to Gold

David Austin
Virgins
Za 13 minuta

Rich Girls

Virgins

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend