Društvo

Najnovije opravdanje za produžetak radova na Trgu granit u dve boje

Rok za završetak radova na Trgu  kralja i Milana i Tvrđavskog mosta je probijen, a najnovije opravdanje Sotirovske su boje materijala koji se koristi za popločavanje trga. Prema najava na završetak radova čekaćemo još dva meseca, jer bi granit u crvenoj i crnoj boji trebalo da stigne 10. jula.

“Sivi granit je stigao, evo na tamo na trgu postavljen je na paletama. Sada su problem crvena i crna”, kazala je Sotirovski i dodala da su joj iz fabrike najavili da će granit u preostale dve boje stiči 10. jula. Dodaje da je svesna da radovi predugo traju, ali “kada smo čekali ovoliko možemo da sačekamo još dva meseca”. Napominje da bankarska garancija traje do 30. juna i da će po njenom isteku izvođač radova plaćati kaznene poene.

Prema njenim rečima u ovom trenutku je ostalo još oko 3.000 kvadrata na trgu i mostu koji nisu popoločani. Sotirovski ističe da su radovi na mostu privode kraju i da su držači za ogradu već postavlčjeni. S tim što ograde nema. I na to je imala odgovor gradonačelnica i kazala da most ne može da se završi dok se ne poploča Trg. “Na mostu će biti postavljena staklena ograda i ona je več stigla u Niš, ali ne smemo da je postavimo do se završe radovi jer bi mogla da se ošteti.

Građani koji su mnogo puta do sada čuli opravdanja i obećanja koja nisu ispunjena postavljaju pitanje da li grade Skadar na Bojani te toliko traje, ili rekonstruišu most od 50 metara.

Dok gradonačenica jedan dan preti investitoru raskidom ugovora, drugi ga produžava, a trećeg pravda bojom granita, građani zbijaju šale na račun radova, jer im se samo to još preostalo.

Jedna sugrađanka je prokometarisala da je most počeo da se gradi kada je upisala fakultet, a kako stvari stoje neće biti završen ni do njenog diplomiranja.

Podsetimo radovi na centralnom gradskom trgu počeli su krajem juna 2019. godine. Kada se marta 2020. godine započelo sa rekonstrukcijom mosta rečeno je da će radovi biti gotovi za tri do četiri meseca. Kraj radova još uvek se ne nazire, a Urbana gerila je zbog toga upisala Tvrđavski most u Ginisovu knjigu rekorda u kategoriji Najduže trajanje rekonstrukcije mosta do 50 metara.

Sotirovski je ranije više puta najavljivala završetak radova. Firma “Bauvezen” imala je rok do kraja 2020. godine da radove i završi. Međutim, taj rok im je produžen do 1. maja ove godine. Tada je Sotirovski rekla da je firma gradila kovid bolnice i da im treba dati šansu.Nije prošlo dugo a Sotirovski je iznenada kazala da će ugovor sa tom firmom biti raskinut. Nakon toga je iznova produžen rok do 31. maja.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elliphant
Za 3 minuta

Could This Be Love

Elliphant
Modjo
Za 7 minuta

Lady

Modjo
Doobie Brothers
Za 10 minuta

Long Train Runnin'

Doobie Brothers
Galliano
Za 14 minuta

Ease Your Mind

Galliano
Ub40
Za 17 minuta

Kingston Town

Ub40

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend