Društvo Hronika

Nakon četiri dana konačno saniran kvar na bulevarskom keju, iz tužilaštva čekaju izveštaj policije da bi utvrdili ko je odgovoran

Foto: A.J.
Pet dana nakon havarije i poplave koja se desila duž bulevarskog keja, u ulicama Branka Krsmanovića i Pariske komune JKP Naisus je uspeo da sanira kvar. Na mestu havarije su izvođeni radovi na izgradnji dalekovoda, ali ispred investitora Elektromreže Srbije tvrde da prilikom zatrpavanja kablova nije došlo do bilo kakvog oštećenja. Osnovno javno tužilaštvo u Nišu koje je preuzelo slučaj čeka izveštaj policije da bi nastavilo istragu.

Dan nakon havarije Firme podizvođači „Elektromontaža DOO“, „Mins Elektro“ i „Crony“ nisu odgovorili na mejl sa pitanjima vezan za ovaj slučaj. Izvođač radova Energotehnika Južna Bačka nas je samo uputila da je sastanak sa Elektromrežm Srbije u toku i da će oni izdati zvanično saopštenje. EMS kao investitor  se na svom portalu oglasio i objavio da tokom izvođenja radova na polaganju i zatrpavanju energetskih kablova nisu primećena nikakva oštećenja vodovodne cevi od strane odgovornog izvođača radova. „Elektromreža Srbije AD obaveštava javnost da za izvođenje radova na mešovitom vodu MV 2h110 kV TS Niš 2 – TS Niš 6, ima potpisan ugovor sa izvođačem radova Energotehnika Južna Bačka, Novi Sad (sa pratećim podizvođačima). Na Deonici 5 kablovskog voda u Nišu (u čijem reonu je došlo do pucanja vodovodne cevi dana 19. 03. 2023 godine) izvođač radova je završio sve radove na polaganju i zatrpavanju energetskih kablova pre mesec dana, o čemu je uredno obavešten i JKP Naisus, koji je i tokom izvođenja samih radova imao svoje ljude na terenu“, stoji u obaveštenju.

Slučaj istrage preuzelo je Osnovno javno tužilaštvo u Nišu. Zamenik tužioca Vladimir Stanojević je izjavio da oni još čekaju da policija dostavi izveštaj po nalogu tužioca. „Kad policija prikupi obaveštenja koja smo tražili i kada nam dostavi izveštaj imaćemo dodatne informacije o slučaju. Policija i dalje utrvđuje sve što smo im tražili da prikupi, do tada nemamo zvanične informacije jer nama još uvek ništa nije stiglo iz policije“, rekao je Stanojević. O ovom slučaju je bilo reči i na današnjoj skupštini grada Niša, tom prilikom su i predstavnici opozicije tražili da se utvrdi ko je krivac i ko je odgovoran.

Podsećanja radi, havarija se desila u nedelju. Tada su se novinarima naše redakcije javili građani koji žive u toj ulici sa napomenom da je voda nadošla do točkova automobila. To veče su dežurne službe vodovoda istakle da je za oštećenje krivo treće lice, odnosno jedna od firmi koje su izvodile radove na izgradnji dalekovoda. Sutradan ujutru su radnici JKP Medijana  brzo raščistili teren i okolinu od posledica havarije. Iz JKP Naisus su ovog puta izjavili da ne mogu nikog da okrivljuju i da je možda došlo i do pucanja cevi bez uticaja nekog trećeg lica.

Dragan Jevremovic

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Al Green
Za 2 minuta

Let's Stay Together

Al Green
Bane Lalic & Mvp
Za 5 minuta

Celu Noc I Celi Dan

Bane Lalic & Mvp
Iriefm
Za 9 minuta

Putevi

Iriefm
Robbie Nevil
Za 13 minuta

Wot's it to Yai

Robbie Nevil
Wham
Za 16 minuta

A Ray of Sunshine

Wham

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend