Društvo

“Napokon korisna debata” o demokartiji i društvenim mrežama

Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD) organizuje serijal “Napokon korisnih debata”, u okviru inicijative “Biram koga biram” a tema ove je “Demokartija i društvene mreže”. Početak je planiran u četvrtak od 18 časova putem Zoom aplikacije.

Na debati će biti obuhvaćena pitanja regulacije modernih društvenih mreža, kao i pitanja slobode govora, njene upotrebe i zloupotrebe u politici 21. veka.

,,Podstaknuti nedavnim trajnim gašenjem naloga Donalda Trampa na Tviteru zbog rizika od podsticaja na nasilje, ali i u svetlu sve intenzivnijeg uticaja društvenih mreža na (dez)informisanje ljudi i javnosti, na debati ćemo se osvrnuti kako na pozitivne uticaje, tako i na negativne posledice društvenih mreža na demokratiju”, navode iz organizacije.

Govornici su  Vesna Pešić, sociološkinja, Milan Antonijević, izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo, Zoran Stanojević, urednik internet portala RTS-a, Slobodan Georgiev, direktor Newsmax Adria. Debatu moderira Antonela Riha.

Debata će se prenositi na Fejsbuk stranici Nacionalne koalicije za decentralizaciju. Za praćenje i postavljanje pitanja  je potrebna registracija na link http://bit.ly/3sOBioT.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 5 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 2 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 58 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 54 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend