Društvo

Nastavlja se izgradnja biciklističke staze, datum završetka radova i cena za sada nisu poznati

Nastavljeni su radovi na izgradnji biciklističke staze sa idejom da se napravi kružni prsten oko grada. Radovi se trenutno izvode na Bulevaru Nemanjića, od ulice Blagoja Parovića do ulice Pariske komune.

Na Bulevaru Nemanića je užurbano, prolanici se mimoilaze sa radnicima i mašinama, jer je se uvek radi na izgradnji biciklističke staze, započete prošle godine.

Kako je ranije rečeno u planu je da se izgradnja staze od Bulevara Nemanjića nastavi dalje ka Trošarini i Bulevaru Medijana, pa sve do Niške Banje.

Dok jedni pozdravljaju izgradnju biciklističkih staza i navode da će to doprineti zaštiti životne sredine i zdravijim navikama, bilo je i onih koju odmahuju glavama jer su kako kažu zabrinuti da će izgradnja biciklističkih staza biti na uštrb parkinga posebno na Bulevaru.

Koliko novca je za izvojeno i kada će radovi biti završeni pitali smo Direkciju za izgradnju i odgovori se očekuju.

Podsetimo, izgradnja biciklističke staze od celih 23 0metara počela je prošle godine, a u te svrhe je izdvojeno 6 miliona dinara. Nakon što su staze duž Bulevara Nemanjića obeležene, Nišlije su se požalile na ivičnjake koji “vire” iz novih biciklističkih staza.

U cilju podsticanja zdravijeg života  nedavno je raspisan gradski konkurs za  subvenciju za kupovinu bicikala, a građani će dobiti vaučere u iznosu od 6.500 dinara.

Konkurs je u toku, a prethodila mu je podela bicikla mladima, osnovcima i srednjoškolcima, pa je nedavno Grad poklonio 54 bicikla učenicima koji su izabrani za ovaj poklon od strane svojih škola.

Jelena Jocić

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

  • Ako me secanje ne vara, biciklisticka staza Bulevarom Nemanjica bila je planirana, pa cak valjda i obelezena, jos kada je zavrsena druga traka, tj. oko 1995. godine.

Trenutno na radiju

Paul Mccartney
Za 2 minuta

Live And Let Die

Paul Mccartney
Kovacs
Za 5 minuta

Love Parasite

Kovacs
Maneskin
Za 8 minuta

Feel

Maneskin
Alfie Templeman
Za 11 minut

Colour Me Blue

Alfie Templeman
Killers, K.D. Lang
Za 15 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend