Društvo

Ne rizikuj, zaštiti podatke – UNS poziva na radionicu o informacionoj bezbednosti novinara

Udruženje novinara Srbije (UNS) poziva novinare, medijske radnike i studente novinarstva na radionicu o informacionoj bezbednosti novinara koja će biti održana u Nišu 24. novembra, od 11 do 14 sati, u prostoru City Smart kluba, Milentijeva 12a.

Savremeno poslovanje u informacionom okruženju i povećanje broja elektronskih servisa donelo je potpuno oslanjanje na informacione tehnologije, što osim brojnih prednosti, donosi i veći rizik za bezbednost informacija i informacionih izvora.

Da li su jasno identifikovane potrebe za obezbeđivanjem poverljivosti, integriteta i raspoloživosti informacija koje nastaju ili se koriste u novinarskom radu?

Kako zaštititi i čuvati svoje podatke, računar, telefon? Kako prenositi podatke? Kako prepoznati pretnje i kako reagovati? Da li sam bezbedan na internetu? Šta su zahtevi Zakona o informacionoj bezbednosti, Krivičnog zakonika, nacionalnog standarda SRPS ISO/IEC 27001, kao i zahtevi drugih zakona, podzakonskih akata i standarda referentnih za informacionu bezbednost u Republici Srbiji, samo su deo tema koje su predviđene ovom obukom.

Kroz primere iz prakse biće prikazane smernice za zaštitu podataka, nosača podataka, računarske opreme i opreme za komunikaciju.

Treneri na radionici su stručnjaci Instituta za standarde i tehnologije Rade Dragović i Bojan Perović. Na kursu će govoriti i advokat Uroš Nedeljković koji se bavi zaštitom intelektualne svojine i IT pravom.

Za učešće na radionici potrebno je da se prijavite do 21. novembra i pošaljete kratku radnu biografiju na mejl vesna.masalovic@uns.rs.

Putne troškove pokriva UNS.

Dragan Kocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Cure
Za 1 minut

Lovesong

Cure
Aly & Aj
Za 4 minuta

Potential Breakup Song

Aly & Aj
Savage Garden
Za 8 minuta

I Want You

Savage Garden
Blondie
Za 11 minut

Heart of Glass

Blondie
Pat Benatar
Za 15 minuta

Love Is a Battlefield

Pat Benatar

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend