Društvo

Nedostaje još 350.000 dinara za renoviranje porodičnog doma Cvetkovića

Priča sedmočlane porodice iz Brzog Broda koja živi u nemaštini, ganula je mnoge dobrotvore koji su nesebično pomogli. Međutim, da bi porodični dom Cvetkovića dobio novo ruho, a baka Dušanka i njeno šestoro unučadi bolje uslove za život, neophodno je sakupiti još 350.000 dinara.

“Zahvaljujući armiji humanih ljudi jedan deo briga smo sklonili sa stare i iznemogle bake, Dušanke, koja inače boluje od Parkinsonove bolesti, a pritom tako hrabra i jaka žena koja brine i čuva njih šestoro”, kažu iz Fondacije “Pokreni život” koja je preuzela na sebe da renovira podrodični dom Cvetkovića.

Kako se navodi u saopštenju Fondacije neophodno je obezbediti još 350.000 dinara da bi do juče nedovršena porodična kuća, dobila novo ruho. Pozivaju društveno odgovorne kompanije i sve ljude velikog srca da u skladu sa svojim mogućnostima doprinesu akciji i baki obezbede dostojanstven život uz njeno šestoro unučadi.

Foto: Fondacija “Pokreni život”

“Armijo dobrotvora, humanisti, pomozite nam da prikupimo još 350.000 dinara i opremimo u potpunosti dom porodici Cvetković. To je ono što nas deli od konačnog cilja. Ako Bog da, uz vašu pomoć, porodica Cvetković će krajem februara dobiti ključ od svog novog doma”, glasi apel za pomoć.

Oni koji žele da pomognu mogu da uplate novac na  dinarski račun: 165-7010855807-48, Addiko banka, 160-6000000838286-13, Banka Intesa kao i na devizni račun: IBAN RS351657010855831-73.

Uplate su dostupne i preko pejpal platforme ili slanjem poruke na broj 3800, čija je cena 200 dinara.

U želji da pomognu svojim komšijama, grupa mladih iz naselja Brzi Brod organizovala je humanitarnu žurku koja će se održati u subotu  5. februara u prostorijama Music box bara sa početkom u 18h, a ulaznica je dobrovoljni prilog.

Podsetimo porodica Cvetković koju čine baka Dušanka i njeno šestoro unučadi, inače deca ratnog vojnog invalida, žive u nedovršenoj kući, a izdražavaju se od  njene penzije koja iznosi 15.000 dinara i tuđe nege od 20.000 dinara.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 15 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 12 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 8 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 4 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend