Društvo

Nema spasa za most u Donjoj Vrežini, rekonstrukcija nije moguća

Foto: T. Todorović
Sudbinu Vrežinskog mosta koja je dugo bila neizvesna odredilo je preduzeće JVP "Srbijavode" - most će biće srušen. Kako kažu iz ovog preduzeća most nema prethodno izdata vodna akta i nema adekvatnu propusnu moć, te rekonstrukcija nije moguća. Ipak, meštani neće ostati bez mosta koji spaja Vrežinu i Grad, jer čelnici gradske vlasti obećavaju novi, iako u ovom trenutku ne mogu da preciziraju kada će to biti.

Most koji spaja Donju Vrežinu i grad već dugo je u lošem stanju. I dok su nadležni odlučivali o njegovoj sudbini i usput više puta menjali iskaz od toga da će biti srušen i neće biti izgrađen novi, do izgradnje novog mesta ali samo za pešake, ukoliko struka tako kaže. Međutim, šta će zaista biti sa mostom ostala je nepoznanica, barem do pre par dana kada je gradonačelnica Dragana Sotirovski gostujući na televiziji Belle Amie odlučila da sa građanima javno podeli informaciju da će most  ipak biti srušen jer to traži JVP „Srbijavode“.

„Razgovarali smo sa ꜥSrbijavodamaꜥ u vezi sa rekonstrukcijom vrežinskog mosta i najnovija informacija je da su nas oni odbili da mi rekonstruišemo taj most i da traže da se ipak most sruši, pa ako smo zainteresovani, da radimo novi, oni nemaju ništa protiv”, kazala je Sotirovski. Uveravala je gradonačelnice gledaoce lokalnog medija da će graditi novi most, na istom mestu podrazumeva se, ali kada nije umela da kaže.

“Zaista želimo da to uradimo. Ako me pitate koliko će to trajati, ja to u ovom trenutku ne znam, ali njegova sudbina je trenutno takva“, kazala je Sotirovski. Ipak, čelnici gradske vlasti, spremni su da još jednom razgovaraju sa “Srbijavodama” ne bi li ih ubedili da se predosmisle, jer je kako kaže gradonačelnica u planu izgradnja novih puteva i mostova, te bi rekonstrukcija postojećeg mosta koštala znatno manje od izgradnje, a novca bi ostalo u kasi i za drugu putnu infrastrukturu.

Međutim iz JVP „Srbijavode“u odgovoru za City Smart da rekonstrukcija nije moguća. „Pomenuti most preko reke Nišave u Donjoj Vrežini nema prethodno izdata vodna akta i nema adekvatnu propusnu moć i u vezi s tim nije moguće pristupiti rekonstrukciji istog. Za potrebe izgradnje novog mosta neophodno je izraditi novu tehničku dokumentaciju i pribaviti vodne uslove za novi most“, odgovaraju iz ovog preduzeća.

Kada će se pristupiti rušenju za sada je nepoznanica, jer je za to zadužena građevinska inspekcija, a sama gradonačelnica je nakon protesta građana koji su želeli da sačuvaju most kazala da onog momenta kada počne rušenje, značiće da u gradskoj kasi ima dovoljno novca da se krene sa izgradnjom.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Arcade Fire
On Air!

Put Your Money On Me

Arcade Fire
Amy Winehouse
Za 4 minuta

Back to Black

Amy Winehouse
Commodores
Za 6 minuta

Easy

Commodores
Eagles
Za 10 minuta

Hotel California (Unplugged)

Eagles
Mike & the Mechanics
Za 17 minuta

Over My Shoulder

Mike & the Mechanics

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend