Društvo

Nevreme praćeno grmljavinom i grad veličine oraha pogodili Niš (video)

Jako nevreme praćeno gradom pogodilo je Niš oko 18 časova. Kako za City Smart kažu iz JKP Naissus, sve je pod kontrolom, iako su na pojedinim mestima ulice bile poplavljene, to je bilo samo trenutno.

„Nemam nikakavih informacija sa terena, sve je što se tiče prohodnosti sistema bilo u funkciji, ako jeste došlo do začepljenja, došlo je samo zbog velike količine vode. Voda se povlači sa kolovoza i nema većih problema. Ukoliko ih bude, dežurne ekipe će izaći na teren“, kažu iz JKP Naissus.

Dodaju da je sve funkcionalno i spremno, ali da u ovakvim situacijma nijedan sistem ne bi mogao da primi ovoliku količinu vode.

Zoran Vasiljević rukovodilac Meteorološke službe u Nišu kaže da je najveća količina grada pala iznad Niša.

„Ovo što je bilo kod nas je jedno kolektivno jezgro ili kumulonimbus koji se stvorio iznad Radana i preko Toplice došao ka Nišu i nastavio prema Svrljigu. Najveća količna grada pala je iznad Niša. U okolini ima još tih jezgara od Jastrepca, Toplice i dole prema Bugarskoj“, kazao je za City Smart rukovodlac Meteorološke službe u Nišu Zoran Vasiljević.

Pozvali smo i Radarski centar Niš, ali su na pitanje da li su ispaljene protivgradne rakete rekli da su „u poslu“ i spustili slušalicu.

Na društvenim mrežama već kruže fotografije pričinjene štete, polomljenih stakala na kolima, kao i poplavljenih delova ulica.

Kako su nam potvrdili iz jednog osiguravajućeg društva građani su već počeli da se javljaju i prijavljuju štetu.

Iz RHMZ-a najavljuju da u naredna dva sata povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom mogu da očekuju na istoku i jugoistoku zemlje.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Laurel
Za 2 minuta

Scream Drive Faster

Laurel
Elle King
Za 6 minuta

Under Influence

Elle King
Marvin Gaye
Za 9 minuta

You

Marvin Gaye
Red Hot Chili Peppers
Za 12 minuta

Snow (Hey Oh)

Red Hot Chili Peppers
Faith No More
Za 15 minuta

Edge of the World

Faith No More

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend