Društvo

Niš dobija prvi humanitarni parking

Foto: Pixabay
Na prostoru kod OŠ "Sveti Sava Sava" biće izgrađen parking od preko 200 mesta, a sav prihod od naplate parkiranja biće preusmeren u humanitarne svrhe, najavila je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Parking će prema rečima Sotirovske biti napravljen pored osnovne škole Sveti Sava, na gradskom zemljištu.

„Napravićemo ogroman parking sa više od 200 mesta za parkiranje kod OŠ „Sveti Sava“. Svaka uplata parking mesta će ići u humanitarne svrhe. Parking servis će direktno novac prebacivati humanitarnoj organizaciji i na taj način će pomagati deci iz Niša, okoline i iz čitave Srbije“, kazala je gradonačelnica novinarima.

Za sada nije poznato kada će početi izgradnja ovog parkinga niti koliko će to koštati, a prema rečima prve žene grada na ovoj ideji se već duže radi.

Gradonačelnica je iskoristila priliku da se pohvali i sa novinarima podeli i vest da se priključila humanitarnoj akciji za troodišnju Nikolinu Stojanović koja boluje od celebralne paralize. Naime kako je kazala ona će popiti kafu sa onim ko izlicitira najveću novčanu sumu za devojčicu.

Podsetimo Nikolina je rođena 10.08.2018. godine u Nišu. Rođena je u terminu iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Usled komplikacija na porođaju, Nikolina je ostala bez kiseonika, zatim je provela deset dana na aparatima za veštačko disanje.

Nedostatak kiseonika u mozgu je ostavio posledice po Nikolinino zdravlje. Dijagnostikovana joj je dijagnoza cerebralna paraliza. Nikolina ne sedi, ne hoda. U stanju je da izgovori neke reči, ali ne sklapa rečenice. Sve razume i izvršava naloge. Ima povišen tonus u rukama i nogama, narušenu finu i grubu motoriku

Sredstva su joj potrebna za operativne zahvate, specijalističke i kontrolne preglede, tretmane matičnim ćelijama, za fizikalne, logopedske i defektološke tretmane kao i za putne troškove i smeštaj.

Roditelji se obraćaju svim humanim i dobrim ljudima da im pomognu, kako bi Nikolina napredovala u lečenju.

Oni koji žele da pomognu devojčici to ,mogu da učine slanjem   1047 i pošaljimo SMS na 3030, kao i uplatom na  160-6000001038043-08 ili160600000103824484.

Za Nikolinu je letos organizovan humanitarni bazar kod Banke dobročinstva.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Tom Jones
Za 2 minuta

If He Should Ever Leave You

Tom Jones
Tunel
Za 5 minuta

Volim Sax

Tunel
Galija
Za 12 minuta

Burna Pijana Noc

Galija
Peter Gabriel
Za 16 minuta

Sledge Hammer

Peter Gabriel
Paul Mccartney
Za 20 minuta

Live And Let Die

Paul Mccartney

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend