Društvo

Niš se oprašta od Đoleta u parku ispred Gradske kuće

Foto: Đorđe Stanković
Poštovaoci lika i dela Đorđa Balaševića, okupljaju se širom regiona ne bi mu odali poslednju počast. Njima će se večeras pridružiti i Niš. Nišlije će se od Balaševića oprostiti večeras u 19h u parku ispred Gradske kuće.

Društvene mreže su preplavili hitovi Dorđa Balaševića, a mnogi komentarišu kako je po poslednji put ujedinio region. Novosađani su se sinoč oprostili od njega, a zatim su to učinili i drugi gradovi u regionu.

Na tviteru se pojavio poziv Nišlijama da mu odaju poslednji počast. U pozivu piše: NIŠ ZA ĐOLETA Park ispred Gradske kuće Budući ,,Balaševićev park” ! Subota u 19 sati.

Zvaničnog organizatora večerašnjeg skupa nema, neće biti ni organizovanog ozvučenja. U pozivu Nišlijama koji se širi stoji da dođu i odaju počast Balaševiću, da zapale sveću.

Osim brojnih građana od Balaševića se oprostio i niški pisac Miloš Grozdanović. ,,Moram da idem sad, Bo’me nije mi lako, al’ bolje tako, da ja krenem polako. Za mnom cika… Za mnom potraga… A preda mnom put za Dovraga… Daleko putujem, vetar nudi neke rime. Ne pitaj me nikad zašto lutam. Hajde povedi me, Crni labude, ja sam slutio da ćeš doći. Pa ponizi ovaj mrak svojim lucidnim sjajem. Ti si mali čarobnjak koji donosi spas. Za svaki slučaj, još uvek samo svoj. O, Bože, ti valjda znaš šta radiš… Ja dobro znam da me uvek čeka mir. ”

Poslednji Balaševićev koncert u Nišu trebalo je da bude održan 2019. godine, ali se to nije dogodilo. O razlozima je govorio sam Balašević tokom nastupa u Kragujevcu.

Podsetimo Đorđe Balašević preminuo je juče u 68. godini života u Kliničkom centru Vojvodina, gde je lečen od korone.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 47 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 44 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 40 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 36 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend