Društvo

Niš se u nedelju priključuje Gentleman’s Ride-u sa ciljem podizanja svesti o malignim bolestima kod muškaraca

Foto: Oldtajmer Klub Niš
U nedelju 25. septembra u podne na Trgu Republike biće održan humanitarni skup oldtajmera kojom se Niš priključuje obeležavanju međunarodne manifestacije “Distinguished Gentleman's Drive”. Manifestacija ima za cilj podizanje svesti o malignim bolestima kod muškaraca i sakupljanja simboličnih donacija namenjenih globalnom humanitarnom fondu koji se bavi prevencijom istih.

U retro atmosferi, vozači odeveni elegantno i prefinjeno, kako kažu organizatori, počeće vožnju na Trgu Republike tačno u podne. Gradskim ulicama će se uputiti ka Sićevačkoj klisuri i oko 14 sati vratiti na početnu tačku.

“Oldtimer pandan sada već globalno popularnom Gentleman’s Ride-u, zamišljen je kao vožnja kojom će vozači predstaviti svoja čuvana i negovana vozila odeveni prefinjeno i elegantno, a sve u svrhu skretanja pažnje na maligne bolesti kod muškaraca i sakupljanja simboličnih donacija globalnom humanitarnom fondu koji se bavi prevencijom istih”, navode organizatori.

Ljubitelji rethih primeraka četvorotočkaša imaće priliku da vide čak tridesetak različitih modela, a na skupu će pored Nišlija učestvovati  vlasnici oldajmera iz cele zemlje.

“Niš i Nišlije će biti u prilici, u nedelju, da budu deo slike koja će obići Svet i poslati poruku solidarnosti i brige za zdravlje muške populacije”, navode organizatori i dodaju da je ovo još jedan od način da se doprinese lokalnoj zajednici.

Po završetku manifestacije, navode organizatori, biće podeljene nagrade najoriginalnijim učenicima humanitrane vožnje. Ova manifestacija se inače u Srbiji održava po prvi put .

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 1 minut

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 58 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 54 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 50 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend