Društvo

Nišlijama na dar – koncert Biljane Krstić na Letnjoj pozornici povodom obeležavanja Gradske slave

Nastupi kulturno umetničkih društava, sportska takmičenja, izložbe, koncert Biljane Krstić samo su deo bogatog programa obeležavanja Gradske slave "Car Konstantin i carica Jelena". Manifestacija traje od utorka 31. maja do nedelje 5. juna, a svi prorami su besplatni za građane.

Nišlije narednih dana očekuje bogat program upriličen povodom javne gradske manifestacije od izložbi, koncerata, preko kulturno umetničkih i sportskih manifestacija. U program obeležavanja Gradske slave učestvuje svih pet gradskih opština, a većnica za kulturu i turizam Andrijana Anastasov obećava raznovrstan program kojim će biti zadovoljeni svi ukusi.

Prvi dan proslave počinje svetom liturgijom  u Kapeli Sv. besrebrenika Kozme i Damjana u kompleksu Vojne bolnice od 8 sati, a od 10:30 sledi prastsos čegarskim junacima i državna ceremonija povodom obeležavanja godišnjice bitke na Čegru od 11 sati.

Sredu će obeležiti bogat kulturno umetnički program. Tačno u podne na Trgu kralja Milana nastupiće plesne grupe, u čijem nastupu će uživati ljuditelji modernog plesa, dok će za one tradicionalnije biti organizovan nastup kultuno-umetničkih društava od 16 sati. Kruna drugog dana proslave je nastup Biljane Krstić i “Bistrika” na Letnjoj pozornici od 20 sati.

U četvrtak ujutru od 10 sati na stadionicu Čair nastupaju mališani iz Javno predloškole ustanove “Pččelica” koji će izveti slet u okviru tradicionalne manifestacije “Plesom do snova i zdravlja”, a od podneva do večeri građane očekuje nastup niških horova, gudačkog kvartetea simfonijskog orkestra i dobrotvorna Pitijada.

Istog dana od 18 sati biće organizovano praznično bdenije uoči Svetog cara Konstantina i carice Jelene u istoimenom hramu, a od 19 sati sledi Carsko veče i svečana liturgija. Veče se završava uz duhovnu muziku na Aramejskom jeziku.

U petak, na dan slave Sveti car Konstantin i carica Jelena od 9 sati u istoimenom biće upriličena sveta liturgija, a dan će obeležiti razne izložbe, radionice i sportski program, dok će Nišlije u večernim časovima uživati u nastupima Legendi i Crnih Mambi u okviru Paliluske večeri.

Subotu će obeležiti Kup Grada Niša u planinarskoj orijentaciji “Car Konstantin” u vizirotskom centru “Cerjanska pećina”, a nedelju takmičenje u sportskom ribolovu i kuvanju najbolje ribolovačke čorbe u Niškoj Banji.

Za vreme obeležavanja gradske slave svi programi su besplatni.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 18 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 21 minut

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 25 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 29 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 33 minuta

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend